DIVNE MOKASINKE

Ako su vam dosadile tenisice, a niste oduševljeni štiklama, ove svestrane cipele savršen su izbor za proljeće

16.02.2022 u 14:29

Bionic
Reading

Loaferice ili mokasinke nastavit će svoju dominaciju na gradskim ulicama i ovoga proljeća, a njihova svestranost i udobnost njihov su najveći adut

Ove udobne i elegantne cipele, koje se odlično sljubljuju i s traperom, ali i suknjama ili haljinama, sudeći po svemu bit će jedan od najomiljenijih proljetnih trendova.

Ako vam je sad već pomalo dosta tenisica koje smo tijekom godina pandemije neprestano nosili, no niste ljubiteljica balerinki ili štikli, razmislite o popularnim mokasinkama koje su već očarale i poznate trendseterice poput Kendall Jenner, Hailey Bieber, Ane de Armas, Katie Holmes...

Ove donedavno nepoželjne cipele već su prošle godine doživjele svoj veliki modni povratak, no ova godina bit će posve u njihovom znaku.

  • +6
Mokasinke Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Nikakvo čudo, jer osim što su bezvremenske, mokasinke su vrlo udobne i lako se uklapaju u svaki stil, a kako se brzo obuvaju, rješavaju nas i gnjavaže oko vezica, posebno u onim situacijama kad smo u velikoj žurbi.

Iako nisu nikad posve nestale s modne scene, već su se samo 'pritajile', loaferice su klasičan model koji su pripadnice ljepšeg spola također posudile iz muškog ormara.

NA ULICAMA NEW YORKA

Ponestalo vam je ideja za zimske kombinacije? Stajlinzi ovih modnih ovisnica prava su inspiracija

Pogledaj galeriju

Za njihovu eksploziju popularnosti zaslužna je talijanska modna kuća Prada jer je početkom 2020. lansirala model s logom brenda i debelim potplatom. Ovaj model je preko noći postao hit i svi su ga željeli imati.

To je probudilo zanimanje za pomalo zaboravljene loaferice pa su ih u svoju ponudu uvrstili mnogi high street brendovi i poznate modne kuće.

Loaferice su zapravo jedan od klasika u našem ormaru za cipele. Ali moramo zahvaliti Pradi na činjenici da su ponovno tako popularne i ne vole ih samo modni profesionalci.

Cool i bezvremenske, mokasinke će svakom stajlingu dati posebnost, a sjajno i lako se kombiniraju bez obzira radi li se o nekom modelu elegantnijeg dizajna ili robusnijoj, chunky varijanti.

Ako vas muči koji model hlača najbolje odgovara loafericama, odgovor je jednostavan: svi!

Mokasnike možete kombinirati i s tzv. uredskim hlačama, trapericama širih i uskih nogavica ili tajicama...