LUKSUZ NA KVADRAT

Airbus A380 s bazenom, saunom i sobom za karaoke

05.06.2009 u 08:35

Bionic
Reading

Nakon princa Al-Waleeda bin Talala, drugi kupac najvećeg privatnog aviona Airbusa A380 bit će tajkun iz Ugande. Stanoviti Michael Ezra tako će pokazati da u jednoj od najsiromašnijih zemalja svijeta ima i većih prioriteta od sitog trbuha. Recimo, avion s bazenom, četiri VIP spavaonice i još koječim

Stanoviti Michael Ezra, tajkun iz Ugande koji se nabrao nevjerojatne gomile keša na nogometnim transferima, odlučio je predstaviti svoju zemlju u nešto boljem svjetlu, kako kaže. Vođen tim svijetlim ciljem, naručio si je privatni Airbus A380 i postao drugi čovjek na planetu koji ima tako nešto u svojoj garaži.

Kupnja A380 gricnula mu je iz džepa 200 milijuna dolara, no Afrikanac planira potrošiti dodatnih 150 milijuna na preuređenje. Avion inače dolazi sa 853 sjedala, koja će u ovom slučaju biti zamijenjena konferencijskom dvoranom, sobom za karaoke, sobom za filmove, medicinskim centrom, četiri VIP spavaonice, četiri poslovne spavaonice te wellnessom

'Sa svojim iskustvom putnika uvijek sam se pitao kako mogu prikazati Ugandu pozitivnijom i dobrodošlijom. Odlučio sam da moja djela govore umjesto mene', obrazložio je Ezra kupnju aviona čija bi cijena mogla riješiti egzistenciju tisuća njegovih sunarodnjaka.

Problem je, ne samo da Uganda nema aerodroma na koji bi taj leteći gigant mogao aterirati, nego i čisto sumnjamo da će bilo tko pitajući se o toj državi i njezinom imidžu gledati u zrak i pogledom tražiti odgovor.