KAKVI SU TO PROBLEMI!

Abramovičeva je jahta toliko velika da ne stane u luku

23.08.2011 u 15:13

Bionic
Reading

Skupocjena igračka ruskog milijardera Romana Abramoviča, najveća jahta na svijetu, Eclipse, zbog svojih impozantnih gabarita ima problema sa sidrenjem u najrazvikanijim mediteranskim lukama

Naime, jahtu dugačku 170 metara Abramovič ne može usidriti gotovo ni u jednoj mediteranskoj marini. Eclipse se tako trenutačno nalazi u blizini obale Antibesa, na jugoistoku Francuske. Abramovič je htio usidriti jahtu u marinu u Antibes, gdje se nalaze najskupocjenije svjetske jahte, no neuspješno.

Lučke vlasti odmah su mu rekle da u luci imaju previše luksuznih jahti i da jednostavno nema šanse da negdje 'uguraju' Eclipse jer je prevelika.

'Abramovič ima vilu u gradu i, naravno, on je uvijek dobrodošao kad dođe sa svojom obitelji, ali s ovako velikom jahtom jednostavno ga ovaj put nismo mogli primiti', rekao je izvor u luci.

Početna cijena megajahte Eclipse iznosila je 700 milijuna kuna, ali je na kraju koštala preko 2,1 milijaru kuna zbog raznih luksuznih dodataka i sigurnosnog sustava.

Jahta ima 15 soba od kojih svaka ima luksuznu kupaonicu, saune i wellness. Na jahti se nalazi se 70 članova osoblja, a ima i vlastiti proturaketni sustav, kao i prozore otporne na metke te podmornicu koja može zaroniti do 45 metara. Samo spremnik goriva košta 3,4 milijuna kuna, godišnje održavanje ga košta oko 420 milijuna kuna.