MUŠKI KUTAK

Abeceda dobrog izgleda za dečke

20.06.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Dečki, baš kao i cure žele, dobro izgledati, a uz malo truda to nije nikakva nemoguća misija. Pritom ne mislimo na trošenje velikih količina novca na skupu odjeću ili angažiranje cijelog tima stilista

I dečki se danas moraju potruditi oko svoga izgleda, a to, vjeruj nam, neće proći nezamijećeno kod suprotnog spola. Štoviše, mnoga su istraživanja pokazala da cure vole momke koji se brinu oko svog izgleda - ukoliko ne provode pred ogledalom više vremena od njih. Prisjetili smo se nekoliko općenitih savjeta kojima možete poboljšati svoj izgled. Nekima od vas zasigurno su poznati otprije, no nije loše ih se opet prisjetiti.

A. Njega kože – akne, mrski 'ukrasi' na koži ne stvaraju samo probleme curama, već i mnogim dečkima. Kombinacija divljanja hormona, znoja i neodgovarajuće njege kože dovodi do dosadnih prišteva koju se znaju, osim po licu, ugnijezditi i na vratu, leđima, ramenima i drugdje. Zato odaberite neko kvalitetno sredstvo za njegu lica i tuširanje (neka ne bude preagresivno) – i redovito održavajte higijenu. Dečki koji se briju, sredstva za uklanjanje dlaka moraju održavati čistima i svakako trebaju nabaviti kozmetičke proizvode koji im odgovaraju. Ukoliko se situacija s aknama ne smiri, pravac dermatologu koji će propisati odgovarajuću terapiju.

B. Zubna higijena - naravno ovo se podrazumijeva jer lijep osmijeh će se svidjeti svakoj curi (a to nije moguće bez zdravih i lijepih zuba), zato ne zaboravi svakodnevno koristiti četkicu, pastu, konac i sredstvo za ispiranje usta. Ukoliko nemaš problema sa zubima, svakih šest mjeseci obavezno posjeti svog stomatologa. Tako ćeš manje probleme na vrijeme bezbolno otkloniti, a ne kad se karijes u tvojim ustima 'razigra'.

C. Kosa - Neoprana ili neuredna kosa curama je neprivlačna koliko i zadah iz usta. Danas mnogi dečki shvaćaju da se i oko izgleda svoje kose moraju potruditi. Posjeti dobrog frizera koji će ti preporučiti frizuru koja odgovara obliku tvog lica i stilu odijevanja. Ako pak voliš dužu kosu, ne smiješ je nikako zapustiti ili ostaviti je nekoliko dana masnu! Duga kosa zahtijeva redovito pranje, češljanje i – iako ti to zvuči 'girly' - podrezivanje vrhova! Vjerovao ili ne, cure itekako gledaju je li kosa kod nekog dečka uredna, lijepa i mirisna. Zato dobro pripazi na izgled svoje frizure. Dečki koji nose kratku kosu također moraju redovito na šišanje i neka pripaze na količine gela u kosi.

D. Usne – Ispucale usne nisu nimalo privlačne, no mnogi dečki pomalo se ustručavaju koristiti balzam ili stick za njegu usana. Ne brini, samo pripazi da greškom ne nabaviš balzam sa sedefastim sjajem ili šljokicama!

E. Stopala i ruke
- mnogi dečki često znaju zanemariti ove dijelove tijela no moglo bi ih iznenaditi to da je curama to itekako bitno. Stoga redovito pazite da su vam nokti (i na rukama i na nogama) čisti i odrezani, a ako imate suhu kožu (osobito zimi) koristite i kremu za ruke.

F. Mali higijenski podsjetnik
– trebamo li to uopće i navoditi - redovito tuširanje, korištenje dezića, čista i izglačana odjeća, redovito mijenjanje donjega rublja, čarapa (a ako ih još stavite u košaru za prljavo rublje, a ne na pod, zaslužit ćete dodatne bodove kod svih pripadnica ženskoga spola)...