JUBILARNO IZDANJE

A najbolje odjevene dame s oskarovskog crvenog tepiha su...

05.03.2018 u 10:53

Bionic
Reading

Osim nagrada za filmska postignuća, dodjela Oscara uvijek privuče posebnu pažnju zbog glamuroznih izdanja zvijezda. Priliku za modno briljiranje na crvenom tepihu iskoristile su brojne glumice, no tek nekolicina njih uspjela se istaknuti

Mjeseci pripremanja za pojavljivanje na glamuroznoj dodjeli Oscara sinoć su napokon okončani i pojedinim zvijezdama posebno su se isplatili.

Nicole Kidman

Kao što se moglo očekivati, poznata nositeljica titule kraljice crvenih tepiha i ovaj put nikoga nije razočarala. Australska diva posebnu pažnju javnosti na oskarovskom crvenom tepihu ostvarila je haljinom s potpisom Armani Prive. Strukirana haljina bez naramenica isticala se detaljima poput srcolikog dekoltea, mašne na području struka i visokim prorezom po sredini kreacije. Za njezino besprijekorno izdanje i modnu dominaciju na crvenom tepihu zaslužna je stilistica slavnih Julia von Boehm.

  • +5
Nicole Kidman Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Jennifer Lawrence 

Kao proteklih, na crvenom tepihu i ove je godine mnoštvo dama odlučilo zablistati u presijavajućim kreacijama vodećih dizajnerskih imena. Poput izraelske ljepotice Gal Gadot, holivudska miljenica Jennifer Lawrence na 90. izdanju svečane dodjele nagrada Oscar uspjela se istaknuti u zlatnoj kreaciji s potpisom modne kuće Dior. Kreacija laskava kroja i s minijaturnim naramenicama svijetu je predstavljena u sklopu Diorove ovogodišnje pre-fall kolekcije, a za glumičino izdanje kojim se pozicionirala na listu najbolje odjevenih dama zaslužan je stilistički dvojac Jill Lincoln i Jordan Johnson.

  • +6
Jennifer Lawrence Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Margot Robbie 

Australska ljepotica Margot Robbie, koja je na ovogodišnjem izdanju nagrada Oscar bila nominirana u kategoriji najbolje glavne glumice za ulogu američke klizačice Tonye Harding, na oskarovskom crvenom tepihu plijenila je pažnju u bijeloj haljini modne kuće Chanel iz kolekcije visoke mode. Jednostavnost kreacije umanjena je presijavajućim detaljem na području dekoltea koji je načinom šivanja činio dojam spuštenih naramenica. Za besprijekorno izdanje jedne od najljepših holivudskih plavuša zaslužna je stilistica slavnih Kate Young.

  • +4
Margot Robbie Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Zendaya 

Poznata po odabiru jedinstvenih kreacija kojim plijeni posebnu pažnju na glamuroznim događanjima, glumica i pjevačica Zendaya ni ovaj put ništa nije prepustila slučaju odabirom smeđe kreacije s potpisom dizajnera Giambattiste Vallija. Spomenuta kreacija maksi kroja svijetu je premijerno predstavljena u sklopu nadolazeće proljetne kolekcije, a osim bojom i predimenzioniranim krojem, ističe se detaljem dugog padajućeg rukava. Za izdanje mlade glumice zaslužan je njezin dugogodišnji stilist Law Roach, a zahvaljujući njegovom odabiru Zendaya se uspješno pozicionirala na listu najbolje odjevenih dama večeri.

  • +6
Zendaya Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Allison Williams

Lijepa 29-godišnja glumica plijenila je pažnju u bajkovitoj kremastoj haljini s potpisom Armani Prive. Kreacija ukrašena tilom, svjetlucajućim ukrasima na području dekoltea i lepršavim donjim dijelom pokazala se punim pogotkom za Allison Williams, koja je oskarovskim izdanjem oživjela duh starog Hollywooda zahvaljujući stilistici Christini Ehrlich. Upečatljiva haljina predstavljena je u sklopu jesenske kolekcije visoke mode 2013. godine.

  • +6
Allison Williams Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Saoirse Ronan

Zvijezda filma 'Lady Bird', za čije je izdanje zaslužna stilistica Elizabeth Saltzman, modno je dominirala u nježnoružičastoj kreaciji bez naramenica s detaljem velike mašne na leđima u formi dugog šlepa. Riječ je o kreaciji brenda Calvin Klein koju je za talentiranu irsku glumicu odabrala stilistica Elizabeth Saltzman.

  • +3
Saoirse Ronan Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Gal Gadot

Osim ljepotom, zvijezda filma 'Wonder Woman' na oskarovskom crvenom tepihu sve je očarala zahvaljujući odabiru sjajne haljine izražajnog dekoltea s potpisom modne kuće Givenchy. Kreaciju srebrna odsjaja činio je neodoljiv detalj resica u donjem dijelu, a stilistica slavnih Elizabeth Stewart za lijepu superjunakinju, osim haljine, odabrala je nakit u znaku upečatljive dijamantne ogrlice.

  • +5
Gal Gadot Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Laura Dern

Zvijezda serije 'Male laži', koja je u sezoni nagrada osvojila mnoštvo priznanja, za hod na crvenom tepihu glamurozne dodjele Oscara odabrala je jednostavnu bijelu haljinu V-izreza dekoltea i manjeg, ali efektnog detalja volana na desnoj naramenici. Laurinu haljinu, poput one glumice Saoirse Ronan, potpisuje brend Calvin Klein, a za njezino blistanje na crvenom tepihu zaslužna je stilistica Cristina Ehrlich.

  • +8
Laura Dern Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Greta Gerwig

Redateljica hvaljenog filma 'Lady Bird' odlučila je zabljesnuti na crvenom tepihu u presijavajućoj žutoj haljini koju je samo za nju stvorio popularan američki brend Rodarte. Iako su na ovogodišnjem izdanju svečane dodjele Oscara brojne dame odlučile igrati na sigurno, slavna glumica i redateljica odlučila je modno riskirati i navedeno joj se itekako isplatilo.

  • +5
Greta Gerwig Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Laurie Metcalf

Poput kolegice iz filma Saoirse Ronan i redateljice Grete Gerwig, 62-godišnja glumica Laurie Metcalf uspjela se pozicionirati na listu najbolje odjevenih zahvaljujući odabiru sjajne haljine suptilne roza nijanse. Kreaciju dugih rukava i strukirana kroja isključivo za glumicu stvorio je slavni dizajner Christian Siriano.

  • +4
Laurie Metcalf Izvor: Profimedia / Autor: Elizabeth Goodenough/Everett Collection