NAGRADNJAČA

100 godina T-shirta!

20.09.2013 u 09:11

Bionic
Reading

T-shirt majice oduvijek su rado nošene, bilo da je obična bijela na Jamesu Deanu, ili t-shirt s tiskom na Sheldonu Cooperu. No, jeste li znali da ove godine T-shirt slavi 100. rođendan?

Priča počinje 1901. godine kad je J.W. Hanes jednodjelni spavaći kostim prerezao popola na gornji i donji dio. No, 1913. američka mornarica izdaje uredbu kako je T-shirt standardni dio opreme.

Od tada pa do danas puno je T-shirta s tiskom postalo kultnih, od motiva bandova, likova crtića, filmskih ili motiva gradova. Istraživanje je pokazalo kako gotovo 90% ljudi ima T-shirt kojeg se ne žele riješiti ni pod koju cijenu. T-shirt nosi poruku kojom se identificiramo i može se nositi gotovo u svakoj prigodi. U posljednje vrijeme, zbog svoje cijene i upotrebljivosti koristi se sve više i više kako u privatne, tako i u poslovne svrhe.

Ovom prilikom tvrtka Tovedo, ekskluzivni zastupnik za marke Hanes (najstariji svjetski proizvođač T-shirta) i Stedman poziva vas da skupa proslavimo stogodišnjicu T-shirta. Za čitatelje tportala su pripremili pet muških i pet ženskih majica s tiskom motiva po vašem izboru.

Posjetite ih i na:

Majice su osvojili:

Dušan Zubović
Bojan Mandarić
Mihael Kukučka
Darko Kudeljan
Marko Marušić
Magdalena Pavošević
Vlatka Jantolek
Martina Oršulić
Biljana Baranašić
Ivana Gaćina

Dobitnici će o svim detaljima oko preuzimanja nagrada biti obavješteni putem maila.