28. SRPNJA

Zoran Predin u čast Arsenu Dediću na Sustipanu

28.07.2020 u 12:39

Bionic
Reading

Na sam rođendan Arsena Dedića, 'našeg najvećeg pjesnika među glazbenicima i glazbenika među pjesnicima', njegov prijatelj, slovenski glazbenik Zoran Predin imat će 28. srpnja na Sustipanu koncert 'Zoran pjeva Arsena'

Predin će nastupiti uz pratnju Damir Kukuruzović Django Group i Matiju Dedića kao posebnog gosta.

"Zoran pjeva Arsena" prvi je u nizu koncerata 66. Splitskog ljeta nazvanih "Split So(u)l. Koncert", koji Splitsko ljeto organizira u suradnji s produkcijskom kompanijom Music Time.

"Zoran Predin dugogodišnji je bliski suradnik i poklonik Arsena Dedića, koji je velikog autora osjećao ne samo kao prijatelja, već i kao mentora, starijeg brata i svoju srodnu poetsku dušu", napominje se u najavi.

Na koncertu će izvesti neke od najljepših Arsenovih pjesama s istoimenog albuma izdanog prošle godine, potaknutog uspjehom albuma Matije Dedića "Matija svira Arsena".

Dvanaest pjesama snimljene su u gypsy swing aranžmanima, u suradnji s Damirom Kukuruzovićem i njegovim Django Group.

"U novim aranžmanima violinista Bruna Urlića i Zorana Predina, Arsenovi klasici poput Kuća pored mora, Moderato Canatbile, Ni ti, ni ja, Imenom sam tvojim zvao, Pamtim samo sretne dane dobile su novo ruho koji će sasvim sigurno podjednako oduševiti Arsenovu i Predinovu publiku, ali i sve one koji vole glazbenike kao što su Leonard Cohen i Vaya con Dios", ističe se.

Matija Dedić surađivao je na četiri pjesme na albumu i to nije prva suradnja s Predinom - iza njih su albumi "Tragovi u sjeti" i "Tragovi u sjeti 2".

Kao sljedeći koncert Splitskog ljeta i Music Timea najavljen je sustipanski nastup gitarističkog virtuoza Vlatka Stefanovskog 30. srpnja.