TEKST I REŽIJA KRISTIJANA UGRINE

ZKM proslavio 50. izvedbu predstave Zdrav i čist dom, to je baš po mom

24.12.2018 u 10:08

Bionic
Reading

Zagrebačko kazalište mladih u subotu je proslavilo 50.-tu jubilarnu izvedbu predstave za djecu 'Zdrav i čisti dom, to je baš po mom', autora i redatelja Kristijana Ugrine

Rijetko se koje kazalište može pohvaliti da u jednoj godini proslavlja čak četiri 50.-te jubilarne izvedbe svojih predstava. ZKM je u ovoj godini proslavio 50.- tu izvedbu 'Hinkemanna' i 'Črne mati zemla' - predstava koje su pobrale sve najznačajnije dramske nagrade. U subotu proslavljamo i 50.-tu izvedbu predstave 'Zdrav i čist dom, to je baš po mom', a pred vratima nam je i 50.-ta izvedba predstave 'Sherlock Holmes', priopćili su iz ZKM-a.

  • +5
50. izvedba predstave Zdrav i čisti dom, to je baš po mom Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Marko Ercegović

S ansamblom ZKM-a predstava 'Zdrav i čisti dom, to je baš po mom', od premijere 20. listopada 2017., brzo je osvojila dječja srca. Predstava za koju je tekst napisao Kristijan Ugrina, namijenjena je djeci – od vrtićke dobi do kraja nižih razreda osnovne škole. Kristijan Ugrina je poznati glumac ZKM-a i popularno televizijsko lice – a izvedbom igrokaza za djecu s edukativnom notom, uporabom lako zapamtljivih songova i duhovitih fabula, Ugrina djecu na zabavan način kroz predstavu podučava važnosti higijene, čistoće i osnovnih ekoloških pravila poput razvrstavanja otpada, zdravim prehrambenim navikama te odgovornom ponašanju prema drugom čovjeku, prirodi i okolišu.