VRIJEME TAJNIH TOČIONICA

Zavirite u Američki muzej prohibicije u kojemu je glavna atrakcija šank

31.12.2017 u 22:57

Bionic
Reading

U gradu Savannahu u američkoj državi Georgiji otvoren je muzej posvećen prohibiciji u kojemu posjetitelji mogu sjesti za retro-šank i popiti alkoholno piće iz vremena postojanja 'speakeasy' barova dvadesetih godina prošlog stoljeća

Interaktivna izložba Američkog muzeja prohibicije otkriva pojedinosti iz vremena tajnih točionica alkohola poznatih pod nazivom 'speakeasy'.

Ta je vrsta barova nastala tijekom prohibicije u Sjedinjenim Državama između 1920. i 1930. godine. Bili su središte zabavnoga i društvenog života velikih američkih gradova i u njima su se u vrijeme prohibicije ipak točila alkoholna pića. 

Premda su nestali 1933. godine kad je završila zabrana točenja alkohola u barovima, danas se taj pojam koristi za opisivanje barova određenih retro stilova.

Najzanimljiviji dio muzeja je šank za kojim posjetitelji mogu popiti autentično piće koje se konzumiralo u doba prohibicije, a barmen će vam ga servirati u muzejskoj čaši inspiriranoj političkom poviješću zemlje.

U baru odzvanjaju taktovi glazbe dvadesetih godina prošlog stoljeća, namještaj i blagajna su autentični, a i barmeni su odjeveni u retro-odjeću. 

U izložbenom dijelu posjetitelji mogu vidjeti i voštane figure gangstera poput Ala Caponea kao i originalna barmenska oprema za spravljanje tada zabranjenog 'Moonshinea'.