'PODEŠAVANJE PROSTORA'

Zagrebački plesni centar sprema premijeru za Noć kazališta

21.11.2017 u 10:29

Bionic
Reading

Predstava 'Podešavanje prostora' nagrađivane autorice Mirjane Preis plod je suradnje Zagrebačkog plesnog centra i Studija za suvremeni ples, a premijerno se u ZPC-u izvodi u Noći kazališta 25. studenoga u 20 sati

Predstava 'Podešavanje prostora' ispituje, među ostalim, značenje prostora, načina na koji ga koristimo, razlike između privatnog i javnog prostora i odnos našeg tijela prema njemu.

Autorica Mirjana Preis ova pitanja istražuje kroz odnos dvoje ljudi, muškarca i žene u surovoj svakodnevici prikazujući tugu, strahove, nerazumijevanje, ali i ljubav, sreću i sklad. Glazba, zvukovi i tišina su pritom podloga za 'igru' koju kroz ples i pokret približavaju odnosno podešavaju Ana Vnučec i Šimun Stankov, kažu iz ZPC-a.

Mirjana Preis bila je dugogodišnja članica Studija za suvremeni s kojim je nastupala u mnogobrojnim projektima u zemlji i inozemstvu. U svom dugogodišnjem radu ostvarila je niz zapaženih i nagrađivanih koreografija od kojih su mnoge, osim u zemlji, ostvarile i uspješna gostovanja u inozemstvu. Njena autorska predstava 'Kaputt' nagrađena je Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju plesnu predstavu u 2004. Radi i kao plesna pedagoginja.

Pretpremijera 'Podešavanja prostora' u ZPC-u na programu je 24. studenoga u 20 sati, a premijera 25. studenoga, također u 20 sati.