MEŠTROVIĆEVA ANTIREKLAMA

Zagađeni Mediteran na fasadi MSU-a

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 16.06.2010 15:54
  • Objavljeno 16.06.2010 u 14:58
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Na Medijskoj fasadi Muzeja suvremene umjetnosti od 18. lipnja 2010. moći će se vidjeti novi video rad Tonija Meštrovića pod nazivom 'Dobrodošli u Dalmaciju – Mediteran kakav je nekad bio'

Isprovociran urbicidom i deformacijom pejzaža koji se događaju na području Dalmacije, Toni Meštrović napravio je rad koji, za razliku od dosadašnjih, na direktan način ukazuje na problematiku izmjene identiteta hrvatskog mediteranskog podneblja. U stalnoj trci za kapitalom, nijedna vlast nije na ozbiljniji način pokušala riješiti problem sustavne devastacije obalnih krajeva koji, pod pritiskom turizma i urbanizacije, nepovratno mijenjaju prvobitan izgled.

Medijska fasada MSU-a koja formom i veličinom podsjeća na reklamni prostor, u varijanti s Meštrovićevim radom, predstavlja zapravo antireklamu kao kritičku reakciju na slogan 'Mediteran kakav je nekad bio' Hrvatske turističke zajednice.

Panoramska video snimka zagađenih krajeva koji se protežu na tri ekrana muzejske zgrade, u direktnoj je komunikaciji s vozačevim pogledom kroz prozor automobila u prolazu ispred fasade.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi