europska sredstva

Za obnovu Akademije likovnih umjetnosti preko 34 milijuna eura

24.10.2023 u 08:56

Bionic
Reading

Za obnovu od potresa tri objekta zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti (ALU) odobreno je preko 34 milijuna eura europskih sredstava, priopćila je u ponedjeljak ALU

ALU je, kako navodi, uspješno povukla europska sredstva za cjelovitu obnovu objekata Akademije, koji su u velikoj mjeri oštećeni u zagrebačkom potresu.

Dodaje kako im je odobreno preko 34 milijuna eura za obnovu tri objekta, a radi se o sredstvima EU iz Fonda solidarnosti EU i Mehanizma za oporavak i otpornost.

Dekan ALU Alen Novoselec izjavio je kako je cjelovita obnova objekata Akademije većim dijelom sufinancirana europskim sredstvima te da će ovom prigodom posebnu pozornost usmjeriti na održivost, odnosno na dodatno podizanje razine energetske učinkovitosti.

Ovo su, naglasio je, izvrsne vijesti za sve nas, posebice za nadolazeće naraštaje studenata i njihovih profesora, kojima će na raspolaganju biti suvremeno opremljeni prostori i još bolji uvjeti rada.

Među objektima koji će se obnavljati je glavna zgrada na adresi Ilica 85 za koju je odobren iznos od 19.653.753 eura, susjedna zgrada, "Slava Raškaj" na adresi Ilica 83 za koju je odobren iznos od 11.973.495 eura te zgrada na adresi Jabukovac 10 za čiju je obnovu odobreno 2.511.772 eura.

Radovi na oba objekta u Ilici već su započeli pa se očekuje završetak.