naradnjače

Vodimo vas na predstavu 'Pobuna u kokošinjcu'

23.04.2018 u 15:45

Bionic
Reading

Jeste li čuli za pobunu u kokošinjcu – gledali animirani crtić (CHICKEN RUN), koristili ga kao dosjetku pri imenovanju nekih političkih igara i institucija?

Jeste li možda bili u nekom od 'kokošinjaca' i tražili izlaz prije nego se prikrade lisica i lukavstvo pretvori u gozbu? Simbolički, kokošinjac je sve što nas uokviruje, određuje nam svakodnevlje, sve ono što ograničava našu slobodu i klišeizira nas, pretvarajući društvo u zajednicu navikama i normama uniformiranih jedinki. Ma znaš što! Treba se izdići iznad gomile, treba rastrgati okove od strahova i tradicije, treba vrisnuti i stvoriti prostor za slobodno mišljenje i djelovanje; treba pobjeći iz kokošinjca i zauvijek prevariti lisicu.

U izvedbi Hrvatskog kazališta Travnik, vidjet ćete priču koja bježi od same sebe, stvarajući neku novu, neku našu formu, koja bi, ako se probudimo mogla odrasti u našu bajku. Da, iluzija je to za sve, od 7 do 77 godina, a ako dođu oni mlađi ili oni stariji, tim bolje, jer više perspektiva otvara više vrata, a više otvorenih vrata jest više izlaza iz 'kokošinjca'!

Rezervacija ulaznica www.scenavidra.hr, blagajna 01 4810 111

  • subota, 05.05.2018. Scena Vidra, u 20:00 sati
  • Hrvatsko amatersko kazalište Travnik Pobuna u kokošinjcu
  • po motivima / Nick Park i Peter Lord dramaturška obrada i režija / Anto Bilić

Čitateljima tportala darujemo 3x2 ulaznice za predstavu 'Pobuna u kokošinjcu' (subota, 05.05.2018. Scena Vidra, u 20:00 sati). Dobitnici su Dorotea Radić, Lada Lozančić i Marina Markeš.