Kazalište Mala scena

Vodimo vas na hit predstave Mini Teatra iz Ljubljane

18.10.2019 u 11:46

Bionic
Reading

Na poziv Kazališta Planet Art, Mini Teatar iz Ljubljane izvest će svoje četiri hit predstave između 26.listopada i 3. studenoga u Kazalištu Mala scena

Mini Teater je nezavisno kazalište koje su osnovali 1999. u Ljubljani osnovali Robert Waltl i Ivica Buljan. Sa suvremenom dvoranom od stotinu, te malom scenom od tridesetak mjesta, galerijom i prostorom za smještaj umjetnika, Mini teater je lociran u Križevniškoj ulici, u srcu stare Ljubljane.

Mini Teatar godišnje producira 5 do 8 premijera, te više od 300 izvedbi u Sloveniji i inozemstvu, a njihove je predstave od osnutka vidjelo preko pola milijuna gledatelja.

Aktivnosti Mini teatra zasnovane su na postdramskom teatru i kazalištu za djecu u kojemu su zastupljena su djela slovenskih autora. U Mini teatru režirala su I glumila najpoznatija readateljska I glumačka imena ne samo iz Slovenije već i iz cijele Europe.

Zaštitni znak Mini teatra čine glumačke kreacije Marka Mandića i Roberta Waltla, a Salon Mini teatra nosi ime Ane Karić, koja je svojim ulogama obilježila Mini teater od njegovoga osnivanja.

Uz brojne nagrade u zemlji i inozemstvu, predstave Mini teatra čak tri puta su dobile Veliku Borštnikovu nagradu za najbolju predstavu (Macbeth after Shakespeare, Bartleby, Nemoć).

Mini teater organizator je ‘Festivala strpnosti’, koji filmskim projekcijama, predavanjima i izložbama promovira ideje tolerancije, poštivanja ljudskih i manjinskih prava, te međunarodnog festivala kazališta za djecu.

Mini Teatar je gostovao na brojnim festivalima u gotovo svim europskim zemljama, te u SAD, Koreji, Kubi, Iranu, Venezueli, Obali Bjelokosti.

PREDSTAVE:

Gostovanje Mini Teatra u Zagrebu započinje u subotu 26. Listopada s predstavom Židovski pas

  • Asher Kravitz: Židovski pas
  • Redatelj: Yonatan Esterkin
  • Glumi: Miha Rodman

Židovski pas autobiografija je psa Kira, koji je odgajan u njemačko-židovskoj obitelji Gottlieb sredinom 1930-ih. Kir je poseban pas, osjetljiv na ljudske emocije i razumije ljudski govor. Svjedok je uspona nacizma i holokausta. Gottliebi su bili prisiljeni napustiti dom, a nesretan splet događaja razdvaja ih od Kira. Njega put vodi od sreće, života lutalice, preko divlje pseće horde, sve do nacističkog psa čuvara u koncentracijskom logoru Treblinka. Mijenjaju mu ime mnogo puta, mora se snaći u sve opasnijim situacijama. Spašava ga nagon za opstankom, i cijelo vrijeme čezne za ponovnim spajanjem s obitelji Gottlieb. Ova potresna, ali i duhovita predstava je dosad prikazana na brojnim gostovanjima u svijetu.

On line prodaja ulaznica: https://www.ulaznice.hr/web/event-browse/38/7175

U nedjelju 27. listopada u 11 sati na rasporedu je predstava za djecu Palčić Mrkvica

  • Svetlana Makarovič: Palčić Mrkvica
  • Redatelj. Robert Waltl
  • Glumi: Jose

Svetlana Makarovič najomiljenija je slovenska autorica za najmlađe. Njezin ciklus tekstova o lukavoj mišici Sapramiški zauzima posebno mjesto u srcima djece svih uzrasta. U ovoj priči pratimo dogodovštine njezinog najboljeg prijatelja Mrkvinog palčića koji nakon se nakon svađe s njom sam zaputi u bijeli svijet. Na tom putu vrebaju brojni izazovi, susreće suncokrete, zmiju, kukavicu, i mora dokazati kako se sam može nositi s iskušenjima. Kad ih savlada, sretan se vraća prijateljici koja mu je zapravo strašno nedostajala.

Lutke i scenu je uradio čuveni češki umjetnik Robert Smolik, a u razigranoj Waltlovoj režiji, animira ih poznati glumac i reper Jose.

On line prodaja ulaznica: https://www.ulaznice.hr/web/event/38/7176#

U subotu 2. studenoga na rasporedu je predstava Da kraj bude lijep

  • Mohamed el Khatib: Da kraj bude lijep
  • Redatelj: Ivica Buljan
  • Glumi: Robert Waltl

Mohamed el Khatib veliko je otkriće francuskoga kazališta. Pisac, performer, sociolog, bivši nogometaš, napravio je seriju izvedbi s autentičnim navijačima, radnicima, roditeljima. Ovo je njegov najintimniji tekst sastavljen iz dnevničkih bilješki, mailova, sms-ova, sjećanja, a za njega je doobio Veliku nagradu za najbolji dramski tekst 2016. u Francuskoj. Predstava nas uvodi u svijet marokanskih doseljenika, radničke klase, islamske obitelji, a prije svega je emotivno putovanje, od otkrića majčine bolesti, njezine smrti, do tuge i žalovanja zbog gubitka voljene osobe. Snažna izvedba Roberta Waltla ocijenjena je superlativima.

On line prodaja ulaznica: https://www.ulaznice.hr/web/event-browse/38/7177

U nedjelju 3. studenoga na rasporedu je predstava Zatvaranje ljubavi

  • Pascal Rambert: Zatvaranje ljubavi
  • Redatelj: Ivica Buljan
  • Glume: Marko Mandić i Pia Zemljič

'Zatvaranje ljubavi' postavljeno je dosad u dvadesetak gradova širom svijeta, uvijek u režiji autora Pascala Ramberta i s različitim glumačkim postavama. Ovo je jedina za koju je pisac prava dao redatelju Ivici Buljanu, a on ju je napravio s Markom Mandićem i Piom Zemljič. Odigrana gotovo stotinu puta, nagrađivana, jedinstvena je prema tome što likove glumaca supružnika koji se rastaju nakon višegodišnjeg braka, tumači stvarni glumački par. Marko dolazi reći Piji da je ostavlja, rekonstruirajući njihovu vezu od početka, rođenja djece, putovanja... Najprije šokirana, Pija mu uzvraća udarac, opisujući svoju verziju njihovog braka, te na kraju definitivno zatvara ljubav. Predstava je spoj performansa, fizičkog teatra i rafiniranih psiholoških nijansi.

On line prodaja ulaznica: https://www.ulaznice.hr/web/event/38/7178

Sve predstave se održavaju u Kazalištu Mala scena, Medveščak 2

Prodaja ulaznica:

  • rezervacije i info: 01 468 3352; 01 468 3373; 01 468 3944
  • blagajna: pon. – pet.: 08h – 16h
  • subotom: 09h – 13h i sat vremena prije početka večernje predstave

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za predstave, a dobitnici su:

  • ŽIDOVSKI PAS, subota, 26. 10. 2019. u 20h, Mala Scena - Danko Jović i Kristijan Ćevid
  • PALČIĆ MRKVICA - predstava za djecu, nedjelja, 27. 10. 2019. u 11h, Mala Scena - Marijana Sladić i Iva Žižak
  • DA KRAJ BUDE LIJEP, subota, 2. 11. 2019. u 20h, Mala Scena - Margareta Čulinović i Sandra Ćurčić
  • ZATVARANJE LJUBAVI, nedjelja, 3. 11. 2019. u 20h, Mala Scena - Sandra Lekić i Stjepan Rogulja