prema podacima distributera

Više od 84 tisuće gledatelja filma 'Dnevnik Pauline P.'

03.07.2023 u 15:10

Bionic
Reading

Prema najnovijim podacima distributera film 'Dnevnik Pauline P.' Nevena Hitreca dosad je imao više od 84 tisuće gledatelja, a s najavom ljetnih projekcija očekuje se da bi mogao prijeći i sto tisuća gledatelja

Nedavno je prikazan i na međunarodnom filmskom festivalu Rabat Comedy u Maroku gdje je osvojio dvije nagrade u konkurenciji dugometražnih filmova: Posebno priznanje žirija te Nagradu za najbolju žensku ulogu, koju je mlada Katja Matković podijelila s francuskom glumicom Karin Viard.

Film će se prikazati 16. i 17. srpnja u glavnom programu 70. Pulskog filmskog festivala, uz gostovanje brojne filmske ekipe, najavljeno je.

Osim festivalskih projekcija na Star Film Festu u Sisku, te na Schlingel Film Festivalu u rujnu, prikazivat će se tijekom ljeta od Bjelovara, Čakovca, Koprivnice, Slatine do Raba, Zadra, Korčule i Lastova.

'Dnevnik Pauline P.' je nastao u Jaka produkciji, prema istoimenom dječjem romanu, ujedno i školskoj lektiri Sanje Polak.

Naslovnu ulogu Pauline P. igra Katja Matković, a u dječjim ulogama pojavljuju se još Aria Dunda, Ramona Ivanda, Tom Rushaidat, Jakov Švarc i Darin Pavišić.

Ostale glavne uloge tumače Igor Kovač, Judita Franković Brdar i Borko Perić, a nastupaju i Iskra Jirsak, Ksenija Marinković, Vinko Kraljević, Dražen Kühn, Slavica Knežević, Nikša Butijer, Areta Ćurković, Anđelko Petric, Ljiljana Bogojević, Luka Petrušić, Draško Zidar, Alen Šalinović, Dušan Gojić, Helena Buljan.

Izvor: Društvene mreže