12. GODINA ZA REDOM

Više od 200 tisuća građana posjetilo Noć muzeja

29.01.2017 u 09:17

Bionic
Reading

Na ovogodišnjoj Noći muzeja, kako su iz Hrvatskog muzejskog društva izvijestili u subotu, 28. siječnja, navečer, na temelju 70 posto pristiglih izvješća, bilo je oko 207.522 posjetitelja. HMD je ovu kulturnu manifestaciju organiziralo po dvanaesti put, a uz muzeje, sudjelovale su i druge baštinske institucije, arhivi, knjižnice, centri za kulturu, vjerske zajednice, udruge te obrazovne institucije

Na više od 230 lokacija u 110 hrvatskih gradova i općina održan je 12. po redu Noć muzeja, a obilježila ga je tema 'Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo'. Kao i obično, najposjećeniji bili su zagrebački muzeji s ukupno 80.127 posjetitelja, javili su priopćenjem iz Hrvatskog muzejskog društva.

Najposjećeniji bili su Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Tehnički muzej Nikola Tesla te Knjižnica HAZU. U Noć muzeja ove se godine uključio i Zagrebački holding, čiji su programi na Zagrebačkom velesajmu privukli više od 5.700 posjetitelja. Veliki interes bio je i za Gradski muzej Vukovar, Gradski muzej Varaždin, Umjetničku galeriju Dubrovnik, Muzej grada Koprivnice, Muzej krapinskih neandertalaca te Galerija grada Krapine.

  • +7
Noć muzeja Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic / CROPIX

Splitske muzeje obišlo je oko 22.000 posjetitelja, što ga stavlja na drugo mjesto po broju posjetitelja, a po prvi puta u Noći muzeja sudjelovao je i grad Glina. Iznimno zanimanje kod publike pobudili su programi u zadarskim muzejima, a zanimljiva je bila ponuda Muzeja grada Šibenika koji je svoje programe disperzirao na više okolnih lokacija, pa tako i na otok Krapanj. Do kraja ovog tjedna doznati će se točan broj posjetitelja ove kulturne manifestacije.