NOVI I ZANIMLJIVI NASLOVI

Veliki vodič kroz Interliber: Na što se isplati potrošiti dragocjeno vrijeme i novac

04.11.2017 u 11:59

Bionic
Reading

Više od 300 izlagača predstavlja nova izdanja na 40. međunarodnom sajmu knjiga i učila Interliber, koji se ove godine na Velesajmu u Zagrebu održava od 7. do 11. studenoga. Pripremili smo izbor beletrističkih i publicističkih stranih i domaćih naslova koje svakako morate potražiti

Iako je godina na izmaku za hrvatsku knjigu bila poprilično teška, domaći su se nakladnici dobro pripremili i za najnovije izdanje Interlibera, koji slavi 40. obljetnicu. Kako biste se lakše snašli u ponudi, tportal nudi svoj izbor najboljih beletrističkih i publicističkih naslova o kojima detaljnije možete saznati u fotogalerijama.

Strana proza

Novi roman slavnog turskog pisca i nobelovca Orhana Pamuka, kao i dugo iščekivana knjiga indijske spisateljice Arundhati Roy, samo su neki od hit-naslova ovogodišnjeg Interlibera. Sajam, osim cijelog niza noviteta koje potpisuju provjereni autori, donosi mnogo klasika, među kojima su 'Sluškinjina priča' Margaret Atwood, kao i najpoznatiji roman Marija Vargasa Llose, koji je kultni peruanski pisac objavio još 1977.

  • +11
Interliber: Strana proza Izvor: Promo fotografije / Autor: Fraktura

Strana publicistika

Svjetski bestseler, autobiografija Staljinove kćerke koja je oca nazivala monstrumom, priča o meteorskom usponu Ubera, kao i odlična knjižica koja je suvremenu fiziku približila i onima koji o njoj nikad nisu imali pojma - samo su neki od stranih publicističkih hitova Interlibera.

  • +5
Interliber: Strana publicistika Izvor: Promo fotografije / Autor: Naklada Ljevak

Domaća proza i publicistika

Kao u slučaju stranih pisaca, i najjači domaći i regionalni autori spremaju izdanja upravo za Interliber pa se među poslasticama mogu, primjerice, naći novi Jergović i Mandić, a tu su i dnevnički zapisi Zdravka Zime, kao i nastavak autobiografije Rade Šerbedžije.

  • +8
Interliber: Domaća proza i publicistika Izvor: Promo fotografije / Autor: Fraktura