NOVI STRIP

Veliki povratak legendarnog Asterixa

28.10.2013 u 10:04

Bionic
Reading

Nakon osam godina stanke, ponovno izlazi strip 'Asterix', a prvi put ga potpisuju novi autori: pisac Jean-Yves Ferri i crtač Didier Conrad

Duga pauza i mjeseci iščekivanja konačno su rezultirali objavljivanjem novog izdanja stripa 'Asterix and the Picts', koji je objavljen u pet milijuna kopija u 15 zemalja te preveden na 23 jezika.

Nova grafička novela prati omiljene junake, Asterixa i Obelixa, i njihovu novu avanturu koja ih je ovoga puta odvela u drevnu Škotsku.

Serijal o neukrotivom galskom plemenu kreirali su René Goscinny i Albert Uderzo, davne 1959., a njihovi jedinstveni junaci uskoro su postali fenomen te su stripovi nastavili izlaziti i nakon Goscinnyjeve smrti 1977. Serijal je adaptiran u četiri filma, inspirirao je i francuski tematski par – Park Asterix.

'Asterix' je bestseler u svijetu stripa: serijal se prodao u 352 milijuna kopija diljem svijeta, preveden je na 110 jezika. Dva milijuna kopija novog stripa tiskana su za francusko tržište, dok su još tri milijuna tiskana za stranu publiku.

Novo izdanje potpisuju pisac Jean-Yves Ferri i crtač Didier Conrad, a to je ujedno i prvi strip koji nije napisao ili ilustrirao jedan od originalnih autora, iako je Uderzo sudjelovao u kreiranju naslovnice.