za ljubitelje sedme umjetnosti

Uzbudljiv vikend na Fantastic Zagreb Film Festivalu započinje nezaboravnim akcijskim SF spektaklom 'Aliens' Jamesa Camerona

02.07.2021 u 13:20

Bionic
Reading

Šumoviti zagrebački Tuškanac postao je najpopularnije mjesto u Zagrebu i to zahvaljujući jedanaestom izdanju Fantastic Zagreb Film Festivala koji je još jednom okupio brojne ljubitelje sedme umjetnosti i žanrovskog filma

Večeras u petak posjetitelji mogu uživati u jednom od najboljih znanstveno-fantastičnih filmova ikad snimljenih 'Aliens', koji ove godine slavi 35. rođendan. Ovaj kultni akcijski SF iz 1986. u režiji Jamesa Camerona spektakularan je nastavak remek-djela 'Alien' iz 1979. u režiji Ridleya Scota, stoji u najavi.

U subotu 3. 7. u 21:30 gledamo 'Vrata u drugi svijet' ('Doors'), američki SF triler smješten u našem svijetu u kojem se iznenade pojave portali koji vode u druge dimenzije dok je nedjelja rezervirana za vječni SF klasik 'Loganov bijeg' ('Logan's Run') iz 1976. o utopijskom svijetu budućnosti koji se pokaže kao mračna distopija. Film je osvojio Oscara za vizualne efekte te šest nagrada Saturn uključujući i onu za najbolji znanstveno fantastični film.

Projekcija francuskog SF spektakla 'Posljednje putovanje' ("Le Dernier Voyage) redatelja Romaina Quirota zbog lošeg je vremena prebačena s četvrtka 1. srpnja na ponedjeljak 12. srpnja u 21:30 sati.

Fantastic Zagreb ove godine vraća program Kratkog filma koji će se prikazivati u Kinu Tuškanac 08. i 09. srpnja u 19h te uvodi novi atraktivni program VR filmova (Virtual Reality) koji će tijekom trajanja festivala moći pogledati u Muzeju iluzija svaki dan od 9 do 22 sati. VR program je besplatan, a gledatelji će uz pomoć posebnih VR naočala moći uživati u vizualnim spektaklima atraktivnih filmova kao što su 'Odyssey 1.4.9', '-22.7°C' i 'Dreamin’Zone'.