za ljubitelje jazza

Uskoro drugo izdanje Rab Jazz festivala

08.06.2017 u 15:48

Bionic
Reading

Zadržavajući svoj prepoznatljiv intimni format uživanja u glazbi, Rab Jazz Fest će na nekoliko lokacija u staroj jezgri grada Raba ugostiti vrhunska imena inozemnih i domaćih jazz glazbenika

Prvi taktovi Rab Jazz festivala zaživjeli su u rujnu 2016. godine u prekrasnom i posebnom ambijentu pod znamenitim zvonicima čarobnog kvarnerskog otoka Raba. Pod drevnim apsidama nekadašnje crkve sv. Ivana Evanđeliste, jazz je dobio svoje pravo mjesto za početak uspješnog festivala, a tijekom tri dana glazbenih i umjetničkih događanja festival je ugostio više od 2000 ljubitelja jazza. Vrijeme je da se Rab Jazz Fest vrati u naručje omiljenog mu otoka, ovaj put u proširenom izdanju, dovodeći još jednom impresivna imena jazz scene.

Svega nekoliko mjeseci od prve najave, Rab Jazz Fest postao je jedna od najvećih primorskih glazbenih priča 2016. godine, ne samo među publikom i izvođačima, već i lokalnom zajednicom čiju je potporu uživao od samog starta.

'Prije svega htio bi naglasiti da sam izuzetno ponosan na otok Rab i Rabljane koji su festival popratili sa tolikom pozornošću prosle godine da smo svi u organizaciji ostali više nego ugodno iznenađeni. Posjećenost festivala bila je odlična što je nas je potaknulo da već ove godine izađemo s jednim danom više - dakle, umjesto tri  dana   festival će ove godine trajati četiri dana i na njemu će nastupiti neka od vodećih imena hrvatske i regionalne jazz scene. Kao glazbenik, mogu reći da sam izuzetno ponosan što, uz svoj studijski rad i projekte koje vodim, sudjelujem u organizaciji ovakvog događanja. Htio bih još jednom zahvaliti gradonačelniku Nikoli Grguriću koji je ovu priču prepoznao i u potpunosti stao iza Rab Jazz Festa', izjavio je umjetnički direktor Rab Jazz Festa, Bruno Mičetić.

Drugo izdanje Rab Jazz Festa održati će se ove godine u razdoblju od 6. – 9. rujna. Zadržavajući svoj prepoznatljiv intimni format uživanja u glazbi, Rab Jazz Fest će na nekoliko lokacija u staroj jezgri grada Raba ugostiti vrhunska imena inozemnih i domaćih jazz glazbenika.