KEREKESH TEATAR

U Varaždinu počeo 11. Tjedan smijeha

06.03.2020 u 23:46

Bionic
Reading

Izvedbom dječje predstave 'Kako živi Antuntun', u petak je u Varaždinu počeo Tjedan smijeha u organizaciji Kerekesh Teatra, a festival je svečano otvoren večerašnjom predstavom 'Joj, Hrvati' kazališta Luda kuća iz Zagreba

Tjedan smijeha se održava do 15. ožujka, a u 11. izdanju bit će izvedeno rekordnih 63 predstave, 42 u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu, a ostale u gradovima i općinama Varaždinske županije te jedna u Strahonincu, u susjednoj Međimurskoj županiji.

'Festival nismo otkazali jer smatramo da potrebe za time nema. Bolest je tu, ali mislim da se u Hrvatskoj prevelika pažnja pridodaje tome', rekao je za Hinu umjetnički voditelj Kerekesh Teatra Jan Kerekeš.

U deset dana festivala na daskama HNK redat će se brojne gostujuće predstave, od kojih će velika većina u Varaždinu biti izvedena prvi put. Svakoga će dana biti odigrano nekoliko predstava, odnosno dvije do tri dječje predstave u prijepodnevnim terminima te predstave za odrasle od 18 i od 20,30 sati.

Kao i svake godine, Kerekesh Teatar je i za ovogodišnje izdanje Tjedna smijeha i to za posljednja dva dana festivala, pripremio svoju premijernu predstavu. Ovog puta je riječ o obiteljskoj komediji 'Ringišpil' čiji je podnaslov 'Kućni odgoj za po kući'. Redatelj predstave je izvršni producent Kerekesh Teatra Ljubomir Kerekeš koji obilježava 40 godina karijere.

Osim u izvedbama glumaca, publika će, već tradicionalno, moći uživati i u izložbi karikatura, a tema ovogodišnje 4. izložbe je 'Smijeh je lijek'. Novitet ovogodišnjeg festivala je nagrada publike naziva 'Najjači smehek', u čemu će sudjelovati isključivo gostujuće predstave i publika koja će bukom svojih reakcija odlučiti koja će predstava dobiti nagradu.

Kerekesh Teatar, koji ove godine s obzirom na rekordan broj predstava očekuje i rekordan broj posjetitelja, 11. je Tjedan smijeha organizirao uz pomoć varaždinskog HNK-a te uz financijsku potporu Grada Varaždina.