PANORAMA BANIJSKIH PJESNIKA

U Hrvatskom narodnim kazalištu održana humanitarna akcija za Petrinju

07.02.2021 u 00:38

Bionic
Reading

S ciljem pripomoći obnove srušenog Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja, koje je stradalo u katastrofalnom potresu 29. prosinca 2020. godine, u zagrebačkom HNK-u je u subotu održana humanitarna večer za Petrinju

Publici koja je svojim donacijama sudjelovala u humanitarnoj večeri predstavljena je panorama banijskih pjesnika od početka stoljeća do danas u izboru pjesnika Miroslava Kirina.

Poeziju Branislava Micića, Ive Kozarčanina, Dušana Jerkovića, Milivoja Cvetnića, Marije Čudine, Josipa Severa, Nikole Vujčića, Tatjane Gromače, Ane Brnardić i Monike Herceg govorili su Nina Violić, Mirta Zečević, Jadranka Đokić, Daria Lorenci Flatz, Lana Barić, Igor Kovač i Filip Vidović.

  • +12
Humanitarna večer HNK u Zagrebu za Petrinju Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Ansambl Zoran Šćekić i prijatelji, čiji su članovi Davor Križić, Damir Prica Kafka, Saša Nestorović, Dani Bošnjak, Ivan Marincel, Pavle Jovanović, Nenad Sinkauz, Alen Sinkauz, Kruno Levačić, Borko Rupena i Zoran Šćekić, uveo je publiku u svijet suvremene, eksperimentalne, avangardne i improvizirane glazbe.

Ulaznice nisu bile u slobodnoj prodaji, već su se novčane donacije skupljale na ulazu u kazalište u posebnu kutiju koja se nalazila u foajeu kazališta.