37. PO REDU

U Bruxellesu otvoren hrvatski turistički proizvod Muzej Iluzija

05.07.2022 u 10:42

Bionic
Reading

Muzej Iluzija, hrvatski izvozni turistički proizvod i začetnik 'edutainment' koncepta muzeja, otvorio je vrata nove lokacije u Bruxellesu, u Belgiji. Tako je 'prijestolnica Europe' postala 37. grad u kojem je prisutan najveći lanac privatnih muzeja u svijetu

Novi muzej, smješten na atraktivnoj briselskoj adresi Rue du Fossé aux Loups 18, izgrađen je u bivšem kazalištu, a domišljatim odabirom lokacije pruža uzbudljiv zaokret optičkim iluzijama, hologramima, izlošcima i interaktivnim sobama koje se igraju percepcijom posjetitelja.

Posjetitelji briselskog Muzeja Iluzija moći će se tako okušati u hodanju po stropu, izgubiti se u Sobi ogledala i kroz brojne fascinantne izloške doživjeti nezaboravno iskustvo za sve dobne skupine. Zapanjujući eksponati imaju i edukativnu funkciju, jer osim što će zbuniti osjetila i izazvati um, naučit će posjetitelje kako funkcioniraju ljudski mozak i percepcija, te zašto u Muzeju Iluzija ništa nije kakvim se čini.

'Ponosni smo na činjenicu da je svijet prepoznao jedinstveni koncept koji je u nekoliko godina intenzivnog razvoja stasao do ozbiljnog globalnog brenda i predvodnika u 'edutainment' industriji. Također smo ponosni na činjenicu da iza svakog otvorenog muzeja stoji naš stručni tim koji projektima upravlja iz ureda u Zagrebu. Kako bismo osigurali daljnje širenje, tim smo kroz prvih šest mjeseci 2022. udvostručili u odnosu na stanje s početka godine. Nastavljamo rasti i širiti Muzej Iluzija, a svako novo otvorenje i golemi interes javnosti pokazuju nam da idemo u pravom smjeru', rekao je Teo Širola, predsjednik Muzeja Iluzija.

Priča koja stoji iza ovog originalnog koncepta krenula je 2015. godine iz Zagreba, a od tada se proširila na četiri kontinenta, 25 zemalja i 37 muzeja diljem svijeta. Samo neki od gradova u kojima je moguće posjetiti muzej koji istovremeno zabavlja, fascinira i izaziva osjetila su New York, Pariz Madrid, Beč i Dubai, a do kraja godine planirano je otvorenje još niza muzeja na atraktivnim, inozemnim lokacijama.