studentski radovi

Tehničko veleučilište u Zagrebu izložbom obilježava 25 godina

06.04.2023 u 14:34

Bionic
Reading

Tehničko veleučilište u Zagrebu obilježava 25 godina, a o rezultatima Veleučilišta govori više desetaka mladih ljudi koji su danas osnivači i vlasnici privatnih poduzeća. Mnogi, također, postaju značajni dionici međunarodnih i domaćih tvrtki u području IT-a na rukovodećim radnim mjestima, javljaju nam s tog veleučilišta gdje se uskoro događa i jedna zanimljiva izložba pod nazivom Kreativno studiranje

Na izložbi koja se 14. travnja otvara u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu predstavljaju se studentski radovi iz polja 2D i 3D grafičkog dizajna; dizajna digitalnih proizvoda, aplikacija, dizajna web-a, razvoja video igrica-gaminga, 3D modeliranja i animacija, te TV i video snimanja i produkcije.

Izloženi studentski radovi nastali su uz mentorstvo profesora, predavača i asistenta. Osim 25. obljetnice, tema radova bila je TVZ-ov tim za STEM games kao i TVZ-ov e- sports tim koji svojim velikim uspjesima i pobjedama na natjecanjima hrvatskih fakulteta daju značajan doprinos TVZ-ovom statusu među ostalim hrvatskim visokoškolskim ustanovama IT područja.

Radovi jednim dijelom predstavljaju mini-natjecanje DesignIT koje se ove godine održalo u sklopu najvećeg hrvatskog studentskog natjecanja u oblikovanju mobilnih, web i IoT rješenja, već 11 godina poznatog Mc2. Poticanje inovativnosti glavni je cilj obrazovanja na TVZ-u, te je tema hrvatskih inovatora obrađena putem popularnih formi za Instagram kojima su studenti "oživjeli" likove Nikole Tesle, Fausta Vrančića i Ivana Vučetića.

„Studenti izložbom pokazuju stečene kreativne vještine koje inovativnom primjenom mogu služiti raznolikim potrebama u digitalno doba u kojem živimo.Stoga smo izložbu nazvali: Kreativno studiranje.“ ističe dekanica TVZ-a Jana Žiljak Gršić.