SERIJA PREDAVANJA I RADIONICA

Svjetski poznat redatelj i edukator u Zagrebu: Phillip Zarilli na Akademiji dramskih umjetnosti

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 17.04.2018 14:15
  • Objavljeno 17.04.2018 u 14:15
Akademija dramskih umjetnosti

Akademija dramskih umjetnosti

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

Tijekom sedmodnevnoga gostovanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, u sklopu višegodišnjeg znanstvenog projekta Kako praksom vođeno teorijsko istraživanje u umjetničkoj izvedbi može doprinijeti hrvatskoj znanosti koji vodi prof. dr. sc. Sibila Petlevski, a podupire Hrvatska zaklada za znanost, Phillip Zarrilli održat će dva predavanja utemeljena na građi najnovije knjige (Prema) fenomenologiji glume koja uskoro izlazi u izdanju poznate londonske izdavačke kuće Routledge Press

Phillip Zarrilli umjetnički je ravnatelj Llanarth grupe. Međunarodno je poznat kao redatelj i izvođač te kao stručnjak za osposobljavanje glumaca kroz pred-izvedbeni / psihofizički proces koji upotrebljava azijske borilačke vještine i umijeća meditacije, stoji u priopćenju.

Njegove radionice će biti održane od 17. do 19. travnja 2018. u dvorani F22 u Frankopanskoj 22.

U srijedu 18. travnja u dvorani F22 u Frankopanskoj 22 održat će predavanje u kojemu će s polaznicima tematizirati pitanja glume bez 'značenja' ili 'motivacije', predstavljajući glumačka svjedočenja u prvome licu u pred-artikuliranom svijetu neposrednog življenog, odnosno živog iskustva.

U petak 20. travnja na Velikoj sceni Akademije dramske umjetnosti (Trg Republike Hrvatske 5) održat će predavanje s fokusom na utjelovljenu svijest na susretištu fenomenologije, kognitivne znanosti i izvedbe. Nakon predavanja bit će održana i panel diskusija sa zainteresiranom javnošću.

Uz predavanja će Zarilli za studente Akademije održati radionicu s temama Tijela / Duha / Daha / Aktivacije / Izvedbe.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!