ŽIVAHNO U PULI

Sve je spremno za 11. festival dječje knjige Monte Librić

19.04.2018 u 14:30

Bionic
Reading

Splet riječi i slika u animiranoj formi obilježit će 11. izdanje pulskog Festivala dječje knjige "Monte Librić" koji će se od 23. do 29. travnja održati u pulskoj Zajednici Talijana, najavili su organizatori festivala u četvrtak na konferenciji za novinare održanoj u Puli

Tijekom sedam festivalskih dana na Monte Libriću odvijat će se bogat program u kojemu će gostovati zanimljivi domaći i strani pisci, ilustratori i animatori, održati se brojne radionice animacije, kazališne predstave i projekcije animiranih filmova domaćih i stranih autora.

"Knjiga će ovoga puta biti nedjeljivi dio svijeta animacije i uz glavnu temu "Animiraj me !" bit će usmjeren na multimedijalne sadržaje koji se sve češće koriste kao dodatni poticaj djeci u čitanju i interpretaciji teksta", istaknula je direktorica Monte Librića Slavica Ćurković dodavši kako će u prodajnom dijelu festivala biti predstavljena velika ponuda najnovijih naslova namijenjenih djeci. Monte Librić će ove godine okupiti šezdesetak hrvatskih nakladnika koji u Pulu dolaze s najnovijim naslovima za djecu, a gotovo tri tisuće knjiga bit će dostupno po popustima do 70 posto.

Kako je istaknula glavna organizatorica Emina Popović Sterpin okosnicu programskog dijela festivala čine i susreti s autorima pa će tako u programu "Piknik s autorima" svoje najnovije naslove predstaviti poznati pisci i ilustratori Olja Savičević Ivančević, Svjetlan Junaković, Ivana Guljašević, Bruno Kuman, Roman SImić i drugi.

Posebnu pozornost izazvat će gost programa "Autor iz daljine" koji ovoga puta dolazi iz Kanade, a radi se o nagrađivanom piscu knjiga za djecu i odrasle Davidu Homelu.

"Osim toga održat će se i brojne radionice s temom animacije a tradicionalni program "Animirana lektira" ove godine bit će jedno od središnjih zbivanja a donosi filmove Zdenka Bašića, Ivane Guljašević, Eve Cvijanović, Vibora Juhasa i Božidara Trkulje", naglasila je Popović Sterpin dodavši kako će se u sklopu Monte Librića prikazati i dva dugometražna animirana filma u pulskom kinu Valli i to "F kao film" u talijanskoj i hrvatskoj sinkronizaciji te "mali Princ".