ZATVARANJE FESTIVALA

Suvremeni ples ponovno je osvojio Varaždin

24.06.2013 u 11:03

Bionic
Reading

U nedjelju su završili 5. Dani suvremenog plesa u Varaždinu. Publika je uživala u predstavama 'Love will tear us apart' Petre Hrašćanec i Saše Božića, 'Box' i 'Silent Killer' Maje Drobac te predstavi za mlade 'E=mc2' Zagrebačkog plesnog ansambla

Prezentacije rezidencijalnih programa, odnosno programa stvaranih u Varaždinu, poput Jestive ideje! na samom otvaranju festivala i Behind the Sun, dokazale su da mogu uspješno obogatiti festivalski sadržaj, jednako kao i projekcije plesnih filmova i festivalski partyji.

Edukativne radionice, uključujući i sedmodnevni Plesni kamp za mlade, polazilo je više od stotinu zaljubljenika u ples.

'Sretni smo što smo i ove godine napravili festival koji je zadovoljio ukus varaždinske publike. Oduševljeni smo brojem polaznika radionica i vjerujem da je uspješno peto izdanje Dana suvremenog plesa dokaz da naši sugrađani žude za drukčijim i novim kulturnim i umjetničkim sadržajima. Ponosni smo na suradnje s nekoliko varaždinskih udruga, kolektiva i festivala – Vanima, Trash, Imput, Krpe i konci te Šuškavac kolektiv, ali i s Nomadskom plesnom akademijom Hrvatska kroz koju smo surađivali s festivalima iz nekoliko hrvatskih gradova', istaknula je Sanja Tropp Frühwald, umjetnička voditeljica VRUM umjetničkog kolektiva i selektorica festivalskog programa.

Dani suvremenog plesa održali su se pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, Varaždinske županije, Ministarstva kulture i Turističke zajednice Grada Varaždina. Partneri u realizaciji festivala bili su HNK Varaždin, Gradski muzej Varaždin, Kino Galerija i Koncertni ured.