P(J)ESNIČENJE

'Šušur! Festival od riči' poziva na trening aktivne poezije

08.08.2014 u 21:18

Bionic
Reading

U srcu Korčule 'Šušur! Festival od riči' predstavlja i ugošćuje jedinstven koncept aktivnog treninga poezije - 'P(j)esničenje'. Dođite na taracu Trepoce i poslušajte stihove koje će samo u ponedjeljak, 11. kolovoza, izgovarati njihovi autori

Prilika je to da pjesnikinje i pjesnici, u apsolutnoj kategoriji, slobodnim stilom, odmjere svoje stvaralačke mišiće, predstave postignute rezultate i demonstriraju snagu i fleksibilnost. Sudionici će se prihvatati mikrofona po principu kružnog treninga, u dvije serije. Svoje pjesničke potencijale predstavit će poznati regionalni i lokalni, korčulanski autori. Za vas treniraju i svoje radove naglas čitaju: Ružica Dević (Sr), Irena Delonga Nešić (Hr), Olja Savičević Ivančević (Hr), Marko Pogačar (Hr), Marko Tomaš (BiH), Ivan Velisavljević (Sr), Višnja Janošević (Sr), Bojan Marković (Sr), Aleksandar Nikolić (Sr), Marko Aksentijević (Sr), Tamara Bijelić (Sr), Jelena Vidović (Hr), Darinka Krstulović (Hr), Tugomir Matić (Hr), Daniela Tedeschi (Hr) i ostali pjesnici namjernici.

Dođite i aktivno podržite ovaj jedinstveni umjetnički performans, pljeskom ojačajte lokalne kapacitete i nabildajte svoje sive stanice. Posebna disciplina, 'pjesnik namjernik', poslije svake runde, otvorena je za sve one koji bi svoje stihove pustili u svijet. Dobnih i rodnih ograničenja nema, sudjelovanje je neprocijenjivo, slušanje besplatno, prethodna rezervacija nepotrebna, a od opreme potrebno je samo - uho. Kontraindikacije nepoznate, povrede su vrlo rijetke, duhovni razvoj učestao.

Po završetku pjesničkog okršaja, program će se nastaviti uz nastup DJ dua koji širi samo ljubav - Ewox i Tamarinsky (Sr) do sitnih jutarnjih sati.

254581,332683,209899,204857
'P(j)esničenje'
je trening aktivne poezije začet 2008. godine u Beogradu kao pokušaj približavanja pjesništva publici otvorenijim i neformalnijim pristupom koji svima pruža mogućnost izražavanja na sceni. Kao putujući festival, P(j)esničenje je do sada predstavilo tisuću pjesnika u preko 20 gradova širom regije. Odlikuje se neposrednošću i brojnom posjećenošću, potiče predstavljanje novih autora i afirmiranje nekonvencionalnih vidova pjesničke prezentacije odskačući svojom dinamikom i šarolikom publikom od konzervativnih čitanja poezije. 'Šušur! Festival od riči' već treće ljeto, globalnim klimatskim i ekonomskim promjenama usprkos, donosi večernje književno i glazbeno osvježenje te promovira lokalne i regionalne autore na autentičnoj i autohtonoj pozornici starog grada Korčule. Šušur! podsjeća na važnost kreativnosti u životu svakog pojedinca - Korčulanina i posjetioca, gradeći platformu za slobodnu razmjenu iskustava i poznanstava na regionalnoj razini.