NAGRADE 48. PIF-a

Slovenski lutkari pobjednici ovogodišnjeg PIF-a

  • Autor: M.C./PIF
  • Zadnja izmjena 20.09.2015 15:28
  • Objavljeno 20.09.2015 u 15:06
  • +6
  • +3

Nagrade 48. PIF-a

Izvor: Promo fotografije / Autor: PIF

Nakon šest festivalskih dana, međunarodni stručni žiri u sastavu Marijana Petrović (Srbija), Ivan Rajkov (Bugarska), Igor Tretinjak (Hrvatska) odlučio je Grand Prix dodijeliti predstavi Patka, smrt i tulipan, a nagradu za predstavu s najhumanijom porukom 'Tibor Sekelj' osvojila je predstava 'Mali plavi i mali žuti'. Dječji žiri nagradu je dodijelio predstavi Duga studenata Umjetničke akademije u Osijeku

Posebne nagrade osvojila je Duga studenata Umjetničke akademije u Osijeku (za visoko estetiziranu scensku realizaciju), što je ujedno i prva njihova predstava u službenoj konkurenciji PIF-a, i predstava 'O janjetu koje je palo s neba' Naivnog kazališta Liberec za korištenje dječje igre u oblikovanju scenskih događanja u predstavi.

Nagrada za režiju otišla je u ruke Mihe Goloba za predstavu 'Mali plavi i mali žuti', a on je osvojio i nagradu za tehnologiju korištenu u predstavi. Nagrada za kreaciju lutaka dodijeljena je Tamari Kučinović, Maji Lučić i ansamblu osječke Duge, dok su nagradu za oblikovanje svjetla dodijelili Fabrizziju Montecchiju za predstavu 'Patka, smrt i tulipan'. Nagradu za glazbu osvojio je Mitja Vrhovnik Smrekar, domaćoj publici poznat kao stalni suradnik Ivice Buljana, također za predstavu 'Patka, smrt i tulipan'.

Žiri je dodijelio i pet nagrada za animaciju – izvođačkim duetima predstava 'Patka, smrt i tulipan' (Polonca Kores, Asja Kahrimanović) i 'Mali plavi i i mali žuti' (Miha Bezeljak i Anže Zevnik), cijelom glumačko-lutkarskom ansamblu Duge, Saši Latinoviću za predstavu 'Kako je izmišljeno letenje' i Diani Cicmanovoj za izvedbu u predstavi 'O janjetu koje je palo s neba'.

Festival je završen predstavom 'Mjesečina' Anamarije Jurišić. U šest festivalskih dana publika je mogla uživati u 16 izvedbi u službenom programu festivala, brojnim programima na otvorenom, lutkarskim radionicama, filmskim promocijama, izložbama i promocijama knjiga.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!