'NEVIDLJIVA ŽENA'

Slavenka Drakulić predstavlja zbirku priča posvećenu tabu temi - starosti

08.06.2018 u 10:32

Bionic
Reading

Književnica Slavenka Drakulić 11. lipnja u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt predstavlja zbirku priča 'Nevidljiva žena', knjigu koja, kako navode iz izdavačke kuće Fraktura, progovara 'o međuljudskim odnosima, o relacijama između roditelja i djece, o odlascima, nestancima, zaboravnosti, bolesti, sramu i boli'

Knjiga 'Nevidljiva žena' donosi 16 novih priča književnice Slavenke Drakulić, u kojima propituje zašto su danas, u suvremenom društvu koje ruši sve tabue, samo starost i starenje teme o kojima je gotovo zabranjeno govoriti.

Postajemo li sa starošću nevidljivi, što se događa s našim tijelima, s našim odnosom prema drugima i, još važnije, odnosom drugih prema nama? To su neka od pitanja što ih postavlja knjiga koju iz izdavačke kuće Fraktura opisuju kao 'katarzičnu'.

  • +6
Slavenka Drakulić Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

'Slavenka Drakulić literarno snažno u svakoj pojedinoj priči ulazi čitatelju pod kožu, tjerajući ga da zastane, da misli o sebi i drugima, da bude šokiran, da zaplače, da se prepusti i emocijama i raciju. 'Nevidljiva žena' oslobađajuća je, duboko intimna knjiga koja dokazuje da samo literatura može izreći neizrecivo', navode iz Frakture.

Autorica će 'Nevidljivu ženu' predstaviti na tribini Razotkrivanje 11. lipnja u 19 sati u Muzeju za umjetnosti i obrt u Zagrebu. Uz Slavenku Drakulić, o njenim pričama govorit će Anera Ryznar i Seid Serdarević, a ulomke iz knjige čitat će Doris Šarić Kukuljica.