STEPHANE BOURGOIN

Serijski lažljivac: Francuski stručnjak za serijske ubojice priznao da je cijelo vrijeme muljao, čak i o tome da mu je ubijena supruga

14.05.2020 u 09:57

Bionic
Reading

Francuski pisac Stéphane Bourgoin, u javnosti godinama predstavljan kao vodeći 'stručnjak za ubojice u svijetu književnosti', priznao je kako je lagao da je intervjuirao više od 70 serijskih ubojica te da se usavršavao u FBI-jevoj bazi u Quanticu u Virginiji, čak i to da mu je suprugu ubio čovjek koji je prilikom uhićenja dvije godine poslije priznao još desetak drugih ubojstava

Bourgoin potpisuje preko 40 knjiga o ubojstvima, a sudjelovao je i u snimanju brojnih francuskih televizijskih dokumentarnih filmova koji su se bavili tom tematikom, tvrdeći da je intervjuirao više od 70 serijskih ubojica te da se usavršavao u FBI-jevoj bazi u Quanticu u Virginiji. Osobito je potresna bila njegova priča da mu je suprugu 1976. ubio čovjek koji je prilikom uhićenja dvije godine poslije priznao još desetak drugih ubojstava.

Sada se, međutim, ispostavilo da je sve to - slagao, piše Guardian.

Nakon što ga je razotkrio anonimni kolektiv korporacije 4ème Oeil, Bourgoin je francuskom tisku priznao da njegova supruga zapravo nikad nije niti postojala. On, osim toga, nema apsolutno nikakve veze s FBI-jem, nikad nije intervjuirao Charlesa Mansona, susreo se s puno manje ubojica nego što je ranije tvrdio, a nikad nije bio ni profesionalni nogometaš, iako se i tom informacijom svojedobno hvalio u javnosti.

'Sve te moje laži jako su me opterećivale', priznao je prošli tjedan u intervjuu koji je dao Paris Matchu.

'Ja sam zapravo mitomanijak... U potpunosti priznajem svoje pogreške. Sramim se svega', rekao je za Le Parisien.

Objasnio je kako je i zašto izmislio čak i vlastitu suprugu.

'Stvorio sam je na temelju Susan Bickrest, žene koju sam nakratko upoznao u baru na Floridi. Nju je 1975. ubio serijski ubojica Gerald Stano, koji je kasnije priznao da je ubio 41 ženu, a pogubljen je 1998.', rekao je dodajući kako misli da mu treba psihološko savjetovanje.