Pula Music Week

Sedmodnevni festival elektronske glazbe u pulski amfiteatar donosi zvuke Solomuna, Disclosurea, Borisa Brejcha i drugih

30.03.2022 u 09:59

Bionic
Reading

Sedmodnevni glazbeni spektakl elektronske glazbe održat će se u pulskom amfiteatru početkom srpnja u organizaciji producentskih tvrtki ALDA i Insomniac, a prema najavama organizatora, na njemu se očekuje više od sto tisuća posjetitelja iz svih krajeva svijeta

Najave o dolasku jednih od najvećih glazbenih promotora u Hrvatsku, o kojima se u posljednje vrijeme dosta nagađalo, danas su dobile službenu potvrdu, a Hrvatska će od 30. lipnja do 6. srpnja u Puli ugostiti neke od vodećih imena elektronske glazbe.

Kako ocjenjuju organizatori ALDA i Insomniac, festival, za kojega tvrde da će obogatiti i učvrstiti Hrvatsku na turističkoj i glazbenoj mapi svijeta, bit će organiziran pod nazivom "Secret Project Presents Pula Music Week", a ovog će ljeta na hrvatsku obalu dovesti najbolje House & Techno DJ izvođače.

Pulska Arena, kako navode organizatori, svakodnevno će biti "poprište ekskluzivnih glazbenih događaja", a diljem Istre bit će postavljeni i organizirani dodatni glazbeno-scenski sadržaji o kojima će javnost biti naknadno informirana.

Početak festivala u Puli obilježit će audiovizualni spektakl nastupom južnokorejske atrakcije Peggy Gou. Nakon toga "Secret Project Pula Music Week" poželjet će dobrodošlicu Solomunu, trenutačno jednom od najpopularnijih izvođača, koji nastupa u petak, 1. srpnja.

U nastavku festivala 2. i 3. srpnja nastupit će slavni britanski producentski duo Disclosure i Tale Of Us, a 4. srpnja u Areni će nastupiti legenda Boris Brejcha. Dan poslije slijedi "Charlotte de Witte", a posljednjeg dana u Puli posjetitelje očekuje nastup Black Coffeeja, koji je prošle godine nominiran za Grammyja u kategoriji najboljega plesnog albuma.

"Elitni popis glavnih i pratećih umjetnika, zajedno s najvišom razinom produkcije koja se tijekom godina iskristalizirala kroz događaje u režiji navedenih promotora, 'Pula Music Week' će obilježiti jedinstvenim audiovizualnim iskustvom", najavljuju organizatori.