'OGLEDNA SOBA'

Saša Šekoranja zagrebačku galeriju pretvara u jedan topli istarski dom

  • Autor: T.Ba.
  • Zadnja izmjena 15.05.2018 10:30
  • Objavljeno 15.05.2018 u 10:30
Saša Šekoranja 'Ogledna soba'

Saša Šekoranja 'Ogledna soba'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Seks

Akademski slikar, cvjećar, scenograf i dizajner Saša Šekoranja 17. svibnja u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar otvara izložbu 'Ogledna soba' u sklopu koje će galerijski prostor pretvoriti u svojevrsnu trodimenzionalnu skicu za planirano uređenje vrta i unutrašnjosti jedne kuće u Istri

U najnovijem projektu, osmišljenom ekskluzivno za prostor Galerije Kranjčar, Saša Šekoranja svoja dekoratersko-dizajnerska i crtačko-slikarska promišljanja integrira na do sada najradikalniji i najcjelovitiji način, najavljuju organizatori izložbe koja sadrži nacrte, slike, objekte, bilje i foto-albume pomoću kojih umjetnik rekonstruira tijek svoga stvaralačkog procesa.

  • +4
  • +1

Saša Šekoranja 'Ogledna soba'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Seks

'Stvaralački proces uređenja jedne kuće u Istri ovdje je sažet tek na ključne akcente, ali akcente posve dovoljne za dočaravanje ugođaja. Jer, riječ je o doista istinskome majstoru akcentuiranja. I stoga nipošto nije pretjerano zaključiti kako ulaskom u Galeriju Kranjčar ovih dana ulazimo u specifičan, prepoznatljiv i umjetnički nadasve raznolik svijet Saše Šekoranje, i to prezentiran intimnije i neposrednije nego što je bio ikada ranije', najavljuju organizatori.

Izložba će biti otvorena do 2. lipnja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!