KONCERT ZAGREBAČKE KANTAUTORICE

Sara Renar večeras otvara riječki Impulse Festival

06.10.2021 u 15:28

Bionic
Reading

U pratnji benda promovirat će svoj posljednji studijski album 'Šuti i pjevaj'

Nagrađivana zagrebačka kantautorica Sara Renar, jedna od najpriznatijih glazbenica nove generacije u regiji, nastupa večeras u Rijeci, na botelu Marina, a koncert počinje u 21:30 sati. Njezin nastup otvara riječki Impulse Festival, a kantautorica će u pratnji benda promovirati svoj posljednji studijski album 'Šuti i pjevaj'. Taj je album, inače, bio objavljen u izdanju Croatia Recordsa u proljeće ove godine, a kritika ga je gotovo jednoglasno ocijenila kao njezin najbolji i najzreliji album u karijeri.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sara Renar

Publiku ulaznice čekaju po pretprodajnoj cijeni od 40,00 kn u sustavu Entrio ili u Dallas music shopu u Rijeci, a bit će ih moguće nabaviti i pred sam koncert, na vratima botela po cijeni od 60,00 kn.

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, javljaju nam organizatori, a posjetitelje pozivaju na odgovornost i ponašanje u skladu s navedenim odlukama. Na ulazu na koncert bit će potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.

Sara Renar iza sebe ima pet diskografskih izdanja. Album 'Djeca' je 2014. godine nominiran za nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je 2015. za EP 'Jesen' bila nominirana u dvije kategorije (najbolja ženska vokalna izvedba, najbolji alternativni album), a Porina je osvojila u kategoriji najbolje vokalne izvedbe. 'Tišina' iz 2016. je za Porina bila nominirana u kategorijama album godine i najbolji alternativni album, a isti je album zaslužio i nominaciju IMPALA za europski album godine. Njezin live album 'Gdje povlačiš crtu' iz 2018., objavljen na vinilu, također je odjeknuo među kritičarima i fanovima, a za pretpostaviti je da će Renar na večerašnjem riječkom koncertu izvoditi nešto i iz tog asortimana.

Osmo, jesenje izdanje Impulse Festivala održava se od 6. do 12. listopada 2021. u Rijeci. Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka - Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci, Primorsko-goranska županija i Zaklada Kultura nova.

Detaljan program festivala pročitajte na službenim stranicama organizatora.