VRIJEDI DVA DANA

Riječki muzeji uveli zajedničku ulaznicu

10.07.2014 u 15:47

Bionic
Reading

Primorsko-goranska županija i grad Rijeka pokrenuli su projekt 'Muzeji zajedno' u kojemu sudjeluju četiri riječka muzeja kako bi se zajedničkim djelovanjem povećala posjećenost i prisutnost muzeja u zajednici

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja i Prirodoslovni muzej, kojima je osnivač Primorsko-goranska županija, uz Muzej grada Rijeke i Muzej moderne i suvremene umjetnosti, kojima je osnivač Grad Rijeka, surađivat će u više područja, od usklađivanja datuma otvaranja izložbi i ostalih događanja, organizacije zajedničkih izložaba, istraživanja dojma posjetitelja o različitim poljima muzejskog djelovanja i slično.

Važan dio ovog projekta je zajednička ulaznica za sva četiri muzeja koja će vrijediti 48 sati. Cijene zajedničke ulaznice su povoljne pa obiteljska ulaznica stoji 50 kuna, pojedinačna ulaznica za odrasle osobe 30 kuna, a za umirovljenike, djecu i studente 10 kuna.

Muzeji tijekom ljeta imaju produženo radno vrijeme i rade cijeli dan, do 20 sati a otvoreni su i vikendom.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina ustvrdio je da se na ovaj način može kvalitetnije predstaviti muzejska djelatnost, a ujedno je primjer dobre suradnje.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je vrijednost otvaranja muzeja korisnicima na ovaj način te značenja za turističku promociju. Naveo je da je ovo još jedan od elemenata snaženja riječke kandidature za titulu Europske prijestolnice kulture 2020.

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov ocijenila je da će ovaj projekt doprinijeti naporima na produljenju turističke sezone te obogaćivanju ponude. Zadovoljstvo suradnjom muzeja u turističkojponudi grada izrazio je i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.