Rebeka Legović

Riječanka ponovo oduševila na fotografskom natjecanju u New Yorku

22.09.2023 u 13:02

Bionic
Reading

Serijom fotografija 'Shifting Perspectives' Riječanka Rebeka Legović po četvrti put je pobijedila u modnoj kategoriji fotografskog natjecanja International Photography Awards (IPA), koji u svijetu fotografije slovi za svojevrsni Oscar

Prijavljuju se profesionalni i amaterski fotografi na svjetskoj razini, a tijekom vremena natjecanje je postalo jedno od najopsežnijih i najcjenjenijih natjecanja u svijetu fotografije. Nagrade će se uskoro dodijeliti već tradicionalno u New Yorku, piše Novi list.

Treba napomenuti da je ta ista serija fotografija prije samo mjesec dana osvojila prvo mjesto u modnoj kategoriji i na prestižom pariškom Prix de la Photographie PX3.

Serija je nastala prošle godine tijekom ljeta, a autorica se ovoga puta pobrinula ne samo za fotografije i koncept, nego je i samostalno kreirala odjeću i šešire osmišljene samo za ovaj projekt.

Natjecanje je započelo sad već davne 2003. godine, tako da se ove godine obilježava 20. izdanje na koje je pristiglo više od 15.000 prijava iz preko 120 zemalja. Internacionalni žiri sastavljen od galerista, kolekcionara umjetnina, kustosa, profesora, fotografa i drugih utjecajnih figura iz svijeta fotografije ocjenjivao je radove na temelju originalnosti, tehničke izvrsnosti i umjetničkog dostignuća.

Više čitajte ovdje.