baletna bajka

Rasprodane su karte za kultnog 'Orašara', na raspored zagrebačkog HNK dodana još jedna izvedba

09.12.2021 u 09:37

Bionic
Reading

Još na početku studenoga u samo dva dana rasprodano je 90 posto kapaciteta za svih 15 izvedbi božićne predstave

Zbog iznimno velikog interesa publike za baletnom bajkom 'Orašar' P.I. Čajkovskog u koreografiji Vladimira Malakhova, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu imat će još jednu izvedbu tog baleta, 5. siječnja 2022., a karte su u prodaji od jutros.

Budući da je na početku studenoga, u samo dva dana rasprodano 90 posto kapaciteta raspoloživih mjesta za svih 15 izvedbi 'Orašara', na ovaj način ćemo omogućiti gledateljima koji tada nisu uspjeli kupiti ulaznice, da uživaju u kultnoj božićnoj predstavi, priopćili su u srijedu iz zagrebačkog HNK-a.

'Orašar je predstava koja privlači gledatelje svih generacija te je postao zaštitnim znakom naše kazališne ponude u blagdansko vrijeme. Veseli me da smo imali mogućnosti dodati još jednu predstavu i time razveseliti našu vjernu publiku koja je danima tražila za Orašara kartu više', istaknula je intendantica Dubravka Vrgoč.

  • +11
Građani su u dugačkom redu čekali karte za baletnu predstavu Orašar i 2018. godine Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

Za ulaz na izvedbu baleta 'Orašar' 5. siječnja gledateljima će biti potrebne covid potvrde, a brzo antigensko testiranje, uz plaćanje, moći će se obaviti i u prostorijama kazališta na dan održavanja predstave, od 17,30 do 19 sati, najavljeno je.

Prodaja ulaznica za dodatnu izvedbu počet će u četvrtak, 9. prosinca, ujutro, a ulaznice će biti moguće kupiti na blagajni kazališta ili online na službenim stranicama kazališta.