mandat od četiri godine

Raspisan natječaj za ravnatelja KD Vatroslav Lisinski

17.04.2023 u 13:05

Bionic
Reading

Upravno vijeće KD Vatroslav Lisinski raspisalo je javni natječaj za novog ravnatelja dvorane, nakon što je odlukom gradonačelnika u ožujku s tog mjesta razriješen Dražen Siriščević

Ravnatelj se bira na mandat od četiri godine, a na natječaj se mogu javiti osobe koje su završile diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij te koje imaju najmanje pet godina rada u kulturi.

Osim životopisa, kandidati moraju poslati četverogodišnji program rada i razvitka Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, na temelju kojeg će se odabrati novi ravnatelj.

Natječaj je raspisan na temelju odluke Upravnog vijeća od 11.travnja, a rok za podnošenje prijava je 30 dana od objave natječaja u Narodnim novinama i na mrežnim stranicama Vatroslava Lisinskog.

O izboru ravnatelja ili ravnateljice kandidati će biti obaviješteni u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava.

Prijave na natječaj s traženom dokumentacijom dostavljaju se preporučeno poštom ili neposredno na adresu KD Vatroslava Lisinskog.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević odluku o razriješenju Dražena Siriščevića donio je na prijedlog Upravnog vijeća koje je navelo da Siriščević nije podnosio izvještaj o radu u pisanoj formi te niz drugih nepravilnosti kao što su netransparentna podjela ulaznica u više navrata te početak radova unutar dvorane bez prethodne suglasnosti Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture.