do 31. prosinca

Raspisan natječaj za nagradu 'Goran za mlade pjesnike'

04.12.2023 u 10:41

Bionic
Reading

U nastojanju da potakne stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, Goranovo proljeće raspisuje natječaj za nagradu 'Goran za mlade pjesnike'

U nastavku donosimo uvjete natječaja, koji traje do 31. prosinca ove godine i namijenjen je pjesnikinjama i pjesnicima koji nisu stariji od 30 godina.

1. U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici koji nisu stariji od 30 godina na dan zatvaranja natječaja i koji nikada nisu objavili knjigu poezije.

2. Na natječaj je potrebno poslati: a) cjelovit rukopis pjesničke zbirke u otvorenom (Word) dokumentu koji ne smije sadržavati ime autora/ice ni u jednom dijelu dokumenta; b) u zasebnom dokumentu potrebno je poslati biografiju i osobne podatke (ime i prezime, datum i godinu rođenja, kontakt: broj telefona i adresu elektroničke pošte te točnu adresu stanovanja)

3. Žiriranje će se odvijati anonimno, bez uvida žirija u autorstvo pojedinih rukopisa.

4. Žiri sastavljen od suvremenih hrvatskih književnika/ica i kritičara/ki predložit će najbolji rukopis za nagradu 'Goran za mlade pjesnike'. Po završetku uredničkog procesa, nagrađeni rukopis bit će objavljen u obliku knjige u ediciji Novi hrvatski pjesnici, u izdanju SKUD-a 'Ivan Goran Kovačić'. Za autora besplatna objava knjige predstavlja materijalni dio Nagrade.

5. Osim nagrađenog autora/ice, sudionike se neće pojedinačno izvještavati o ishodu natječaja.

6. Rok za slanje pjesama je nedjelja, 31. 12. 2023. u ponoć.

7. Rukopise i biografiju, s naznakom 'Za nagradu Goran za mlade pjesnike“ u naslovu poruke, isključivo u elektronskom obliku, slati na e-mail: natjecaj@igk.hr