PROŠIREN PROGRAM

Pulski filmski festival objavio javni poziv za prijavu filmova

16.03.2017 u 11:16

Bionic
Reading

Pulski filmski festival pozvao je u četvrtak sve autore na prijavu filmova u natjecateljskim programima ovogodišnjeg 64. pulskog filmskog festivala, a poziv je otvoren od 16. ožujka do 6. travnja za sve filmove proizvedene 2016. ili 2017. godine u tri programske kategorije - hrvatski program, kratka Pula i studentski program, priopćeno je u četvrtak iz Pula Film Festivala.

Hrvatski program otvoren je za sve hrvatske igrane filmove i manjinske igrane koprodukcije duže od 70 minuta dok je program "Kratka Pula" otvoren za sve hrvatske kratke i srednjometražne igrane filmove, kratke i srednjometražne dokumentarne filmove, dugometražne dokumentarne filmove, animirane filmove, promidžbene filmove, eskperimentalne filmove, glazbene spotove, dramske serije i dokumentarne serijale.

Studentski program je pak otvoren za sve kratke i srednjometražne filmove nastale u produkciji Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, Akademije likovne umjetnosti u Zagrebu, Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Sveučilišnog studija glume, medija i kulture u Rijeci, Umjetničke akademije u Osijeku, Umjetničke akademije u Splitu i ostalih hrvatskih visokoškolskih ustanova.

Postupak prijave za Hrvatski program i Kratku Pulu usklađen je s odredbama Statuta Pulskog filmskog festivala i Pravilima za prijavu filmova.

"Pozivamo autore da sudjeluju na 64. pulskom filmskom festivalu koji će se održati od 15. do 22. srpnja i postanu potencijalni dobitnici ovogodišnjih nagrada", navodi se u priopćenju za javnost Pula Film Festivala.