za svakog ponešto

Prvi rođendan Knjižare Fraktura i predstavljanje BestBook knjige mjeseca - Josip Mlakić 'Na Vrbasu tekija'

01.07.2021 u 12:13

Bionic
Reading

Knjiga mjeseca srpnja prema BestBookovu izboru novi je roman Josipa Mlakića Na Vrbasu tekija (Fraktura, 2021). U četvrtak 1. srpnja u 20 sati u Knjižari Fraktura uz autora o romanu će govoriti Miljenko Jergović i Goran Gavranović, a razgovor će moderirati Seid Serdarević

Predstavljanje BestBook knjige mjeseca održat će se uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a broj posjetitelja u Knjižari Fraktura bit će ograničen na 22, stoga vas molimo da se što prije prijavite na promocije@fraktura.hr. Razgovor će se moći pratiti uživo na YouTube kanalu Fraktura Najbolja Literatura, na FB profilu Fraktura, stoji u priopćenju.

Na Vrbasu tekija roman je koji andrićevskim stilom progovara o važnoj bosanskoj temi, o onoj za koju u dosada objavljenim tomovima nije bilo mjesta - samostanu u Jajcu. Podijeljen u tri dijela, 'Na Vrbasu tekija', 'Jajačka hronika' i 'Paučina i promaja', roman je to čija su prva dva dijela možda izgubljen ili nikad napisan Andrićev rukopis, dok je treći dio fantastično precizna studija o Andriću i njegovu djelu te ujedno i autobiografski uvid u Josipa Mlakića i njegove teme.

'Kad smo u srpnju 2020. otvarali knjižaru, vidjeli smo je kao mjesto koje postaje nezaobilazni punkt u živom, vibrantnom kvartu. Ne samo kao mjesto u koje se dolazi kupiti knjigu već i knjižaru u koju se o knjigama dolazi razgovarati, mjesto poznato po preporukama i savjetima, mjesto na kojem je knjiga uvijek – u središtu. U Knjižari Fraktura se od otvaranja do danas održalo i sedamdesetak događanja: predstavljanja knjiga, razgovora s piscima, tribina, festivalskih programa, čitateljskih klubova… Sve su to događaji koji Knjižaru čine živom, i publika i sudionici utkani su u njezin DNK, Knjižara Fraktura mjesto je otvoreno za svakoga', poručuju iz Frakture.

U subotu 3. srpnja Knjižara Fraktura na adresi u Ulici kneza Mislava 17 u Zagrebu slavi svoj prvi rođendan. Za tu su priliku pripremili posebne poslastice za sve posjetitelje. Imat će tombolu s vrijednim nagradama (svaki račun sudjeluje u izvlačenju!), knjige će se moći kupovati po akcijskim cijenama, a svaku kupovinu iznad 200 kuna nagrađuju pićem u susjednom cafe baru Monocycle. Usto, ovu rođendansku subotu Knjižara Fraktura radit će dulje nego inače, za vas smo otvoreni od 9 do 18 sati.