nastavak sf hita

Prve kritike novog Blade Runnera: 'Ako ste se brinuli, nemojte'

28.09.2017 u 10:41

Bionic
Reading

Zadivljujući, vrijedan Oscara, film kakav se rijetko može vidjeti - to su samo neki od komplimenata kojima su kritičari koji su film vidjeli prije premijere obasuli 'Blade Runner 2049', nastavak SF hita Ridleyja Scotta iz osamdesetih

Jedva čekate da pogledate novog 'Blade Runnera'? Ako je suditi po reakcijama onih koji su ga već vidjeli, imate razloga biti uzbuđeni.

'Dobre vijesti!', tvitnuo je Jordan Hoffman iz Guardiana. ''Blade Runner 2049' odličan je nastavak i proširenje originala.'

Erik Davis s filmskog sitea Fandango se složio, nazivajući film Denisa Villeneuvea 'remek-djelom znanstvene fantastike'.

'Ako ste se brinuli, više nemojte', rekao je Dan Jolin iz Emiprea nakon što je pogledao nastavak kultnog filma Ridleyja Scotta.

  • +22
Blade Runner 2049 Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Svi se poklonite Denisu Villeneuveu. Napravio je nemoguće i postigao nevjerojatan pogodak s 'Blade Runnerom 2049'. Odličan!', komentirao je Steven Weintraub s Collidera. U drugom je tweetu napisao da je film čak i za one koje filmovi uopće ne zanimaju jer rad snimatelja Rogera Deakinsa oduzima dah. 'On je bog', zaključio je Weintraub.

Kritičar Eric Eisenberg 'Blade Runner 2049' ocijenio je svojim favoritom u 2017., dodajući da će biti grijeh ako Deakins za svoj rad ne dobije Oscara.

''Blade Runner 2049' je fenomenalan. Vizualno predivan SF s dodatkom noirea i misterije', poručio je Eisenberg, a novinarka Jenna Busch nazvala ga je jednim od najnevjerojatnijih filmova koje je vidjela.

'Denis Villeneuve ima remek-djelo', rekla je.

I Barry Hertz iz The Globe and Maila s oduševljenjem je ustvrdio da je u pitanju 'čudo od filma'.

'Ovim si je Denis Villeneuve zacementirao status jednoga od top redatelja u industriji', zaključio je.

'Blade Runner 2049', koji u hrvatska kina stiže 5. listopada, odvija se trideset godina nakon događaja iz prvog filma 'Blade Runner' iz 1982.

  • +3
'Blade Runner' Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Novi istrebljivač, losanđeleski policajac K (Ryan Gosling) pronalazi dugo skrivenu tajnu koja ima potencijala ono malo ljudskog društva što je preostalo baciti u potpuni kaos. Njegovo otkriće odvest će ga u potragu za Rickom Deckardom (Harrison Ford), bivšim istrebljivačem koji je nestao prije trideset godina.

U filmu pored Goslinga i Forda glume Jared Leto i Robin Wright.