PROJEKT 'PRVI U EUROPU'

Profesori kreiraju udžbenike

11.05.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Potaknuta željom za uključivanjem što većeg broja učitelja i profesora u proces kreiranja hrvatskih udžbenika, izdavačka kuća Profil pokrenula je projekt Prvi u Europu, koji će onima zainteresiranima omogućiti sudjelovanje u kreiranju udžbenika za hrvatske osnovne i srednje škole

Cilj je projekta uključiti što veći broj učitelja u kreiranje udžbenika, a najbolji će biti prijavljeni za natječaj Najbolji europski udžbenik u organizaciji Europskog udruženja izdavača udžbenika.

'Naša je želja javnim natječajem okupiti najbolje stručnjake sa svih područja te im zajedno s već provjerenim Profilovim autorima omogućiti stručno usavršavanje u zapadnoeuropskim i skandinavskim državama, posjet europskim nakladničkim kućama i njihovim uredništvima i autorskim timovima, a nakon toga krenuti u proces izrade udžbenika', kazao je Andrija Pećarić, direktor Profil Internationala.

Svi zainteresirani učitelji i profesori koji žele biti koautori, recenzenti i stručni suradnici u izradi udžbenika mogu se javiti na internetsku adresu udzbenicizaeuropu@profil.hr do kraja rujna, kada će stručna komisija odlučiti o budućim suradnicima. Kreirani udžbenici na policama knjižara naći će se 2014. godine. S obzirom na očekivanja da Hrvatska do tada bude dio Europske unije, ove knjige bit će prilagođene europskim standardima.