dio družine CRVENIH NOSOVA

Premijerno izvedena predstava 'LiLa' o maloj klaunesi koja mijenja boju nosa

17.10.2022 u 18:24

Bionic
Reading

Lutkarska predstava za djecu 'LiLa' premijerno je otkrila publici dogodovštine klaunese Lile. Ona je dio družine CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora, mijenja boju nosa, živi u trenutku, osluškuje i pronalazi najkompliciranije rješenje za svaki problem

Uspješna premijerna izvedba predstave 'LiLa' 14. i repriza 15. listopada u Kazalištu Mala scena, pobudila je dječju znatiželju i odvela ih u maštoviti klaunovski svijet, prepun obojenih dogodovština. 'LiLa' je potaknula male gledatelje da širom otvorenih očiju promatraju sebe i svijet oko sebe, da se odvaže maštati i otputovati onkraj duge, baš kao što to čini i ona, stoji u najavi.

Riječ je o autorskom projektu Nine Sabo, glumice i klaunese u udruzi CRVENI NOSOVI klaunovidoktori i Morane Dolenc, redateljice i lutkarice, koja je nastala u koprodukciji Lutkarske organizacije koju fakat trebamo – LOFT iz Zagreba i Umjetničke organizacije CLOU iz Rijeke.

Predstava 'LiLa' nastala je po istoimenoj slikovnici Nine Sabo, djeci i starijima poznata i kao klaundoktorica Lila u udruzi CRVENI NOSOVI klaunovidoktori te nam je rekla: 'Lik iz slikovnice, Lila, je ista Lila koju djeca susreću u riječkoj bolnici i domu za nezbrinutu djecu i koja posjećuje bake i djedove u domu za starije i nemoćne. Htjela sam se poigrati time što Lila radi u svoje slobodno vrijeme, izvan bolnice i domova.'

Nakon premjere porazgovarali smo s Ninom Sabom: 'Neopisivo mi je drago što je Lila iz slikovnice uspjela napustiti papir i popela se na kazališne daske. Veselim se novim igranjima predstave i putovanjima jer želim da sva djeca upoznaju Lilu. Uspjeli smo sve lijepo ušareniti i izmaštati.', rekla je.

Kako bi svatko uvijek uz sebe mogao imati svoju malu klaunesu, na predstavi su djeci bile dostupne besplatne slikovnice 'Lila'. Prikupljane su i dobrovoljne donacije za udrugu CRVENI NOSOVI klaunovidoktori, kako bi klaunovi i dalje mogu donositi osmijeh i radost onima kojima su najpotrebniji.

Saznajte kako im i vi možete pomoći na: https://www.crveninosovi.hr/#donate

Autorsku glazbu predstave potpisuju Anita Valo i Meri Jaman iz glazbenog sastava MERITAS, a vizual predstave, lutke i scenografiju izradila je Andreja Jandrečić. Program su sufinancirali Ministarstvo kulture i medija RH i Odjel za kulturu Grada Rijeke. Rad UO LOFT-a financira Zaklada Kultura Nova.