FESTIVAL POVIJESTI

Predstavljen program trećeg izdanja Kliofesta

  • Autor: V. I.
  • Zadnja izmjena 05.05.2016 16:32
  • Objavljeno 05.05.2016 u 16:32
Kliofest 2016

Kliofest 2016

Izvor: Promo fotografije / Autor: NSK

Treće izdanje Kliofesta - festivala povijesti održat će se od 11. do 14. svibnja. Glavni dio programa odvijat će se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, no nekoliko promocija knjiga i razgovora bit će održano u Knjižnici Bogdana Ogrizovića i Hrvatskom državnom arhivu

Festivalu nazvanome po muzi Klio, grčkoj boginji zaštitnici povijesti, onoj koja je u drevno doba nadahnjivala pjesnike junačkih eposa, nakana je višestruka: da posjetiteljima približi povijesnu znanost i njezine stvaratelje, da popularizira nakladničku djelatnost na polju historiografije i srodnih znanosti, da potakne raspravu među povjesničarima o nekim važnim pitanjima struke te općenito njihova mjesta i položaja u današnjem hrvatskom društvu, da tijekom nekoliko dana povijest bude u žiži kulturnih događanja.

Uz okrugle stolove, tribine, predstavljanja knjiga i predavanja, na Kliofestu će biti i nekoliko radionica koje priređuju povjesničari, arhivisti, muzealci i nakladnici.

Gornjostubički Muzej seljačkih buna i Hrvatski državni arhiv pripremaju za Kliofest izložbe, a ljubitelji kvizova svoje će znanje iz povijesti moći provjeriti na Kliotestu.

U sklopu festivala četrdesetak hrvatskih nakladnika izložit će svoje knjige iz povijesti i srodnih znanosti, a bit će to prilika i da se neke od knjiga nabave po znatno sniženim cijenama.

Na festivalu sudjeluju mnogi poznati hrvatski povjesničari, a bit će i nekoliko gostiju iz inozemstva.

Različitim programima diljem Hrvatske 13. svibnja obilježit će se Dan povijesti, a cijeli program možete pogledati ovdje

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi