NAGRADNJAČA

Predstava 'Višnjik' u HNK

19.11.2013 u 08:17

Bionic
Reading

'Višnjik', posljednja drama Antona Pavloviča Čehova, napisana je kao komedija, djelomice čak i farsa, ali već je na moskovskoj praizvedbi 1904. u režiji slavnog Konstantina Stanislavskog bilo jasno da 'Višnjik' skriva i duboko tragične nijanse sudbina svojih likova.

Nerazmjer ideala i kapitala, iluzija i činjenica te potraga za ljubavi, sjećanjem i zaboravom, 'Višnjik' čine jednom od najuzbudljivijih drama 20. stoljeća.

U Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu predstava 'Višnjik' je premijerno izvedena 10. svibnja 2013. godine. Režiju potpisuje Vito Taufer, a ansambl čine vrhunski umjetnici: Alma Prica, Iva Mihalić, Ana Begić, Milan Pleština, Dušan Bućan, Franjo Kuhar, Danko Ljuština, Lana Barić, Ljubomir Kerekeš, Dora Lipovčan, Goran Grgić, Zvonimir Zoričić, Ivo Gregurević, Žarko Potočnjak.

Za Nagradu hrvatskog glumišta 2013. godine 'Višnjik' je nominiran kao najbolja predstava u cjelini, a nacionalni prvak HNK u Zagrebu Zvonimir Zoričić nominiran je za najbolje umjetničko ostvarenje – sporedna muška uloga.

Predstava je na rasporedu u utorak, 26. studenog i četvrtak, 28. studenog, a mi smo za svoje čitatelje pripremili 2x2 ulaznice za oba datuma.

Molimo čitatelje da u prijavi navedu za koji datum žele ulaznice.

Po dvije ulaznice za predstavu 26. studenog osvojili su:

Tihana Ropar
Ana Rajčević

Po dvije ulaznice za predstavu 28. studenog osvojili su:

Slavica Vrljić
Ružica Gajić