DRUGI PREMIJERNI NASLOV

Praizvedba predstave 'Bajka o baki Mokoš' u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića

05.12.2019 u 23:09

Bionic
Reading

Praizvedba predstave 'Bajka o baki Mokoš' autorice i redateljice Srđane Šimunović, održana je u četvrtak navečer u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića kao drugi ovosezonski premijerni naslov te kazališne kuće

Redateljica, autorica teksta i glumica Srđana Šimunović rekla je u povodu praizvedbe kako je jako ponosna na glumački ansambl dubrovačkog teatra.

'Ponosna sam na njihov doprinos, rad, znoj, smijeh i suze koje smo dali na svim probama. Uz to, uvijek mi je veliko veselje raditi za djecu. Petnaest sam godina radila u Zagrebu na Maloj sceni kod Vitomire Lončar pa točno znam kako se rade dječje predstave. Bila sam presretna kad mi je ravnatelj Paolo Tišljarić pristao dati priliku biti autorica, redateljica i glumica. Na tome mu hvala, a hvala i cijelom autorskom timu što je dao svoj maksimum', izjavila je Šimunović.

Naglasila je kako je u ovoj bajci s ključem, koja je rađena u ptičjem svijetu, ključ arhetip jer 'kad nemaš ključ ne možeš ući u kuću'.

'Naš ključ otključava zlatna vrata, a nestanak ključa rezultira dramom. U ptičjem svijetu nalazimo ptice, bogove i jednog čovjeka iliti djevu. Zašto jedan čovjek? Jedan čovjek može, ali i ne mora promijeniti sve, ali i može biti ključ da se riješi problem koji je zadesio carstvo', rekla je Šimunović.

Glumačku podjelu čine Izmira Brautović, Dražen Čuček, Nikola Sekulo, Mirej Stanić, Srđana Šimunović, Nika Lasić, Carmela Grgurević, Bojan Beribaka, Hrvoje Sebastian i Maro Martinović. Autorski tim predstave čine Srđana Šimunović (režija i tekst), Anamarija Obradović (scenografija), Tea Bašić Erceg (kostimografija), Hrvoje Hegedušić (glazba), Marko Mijatović (oblikovanje svjetla), Ivan Marušić Klif (oblikovanje video projekcija), Milan Tomašić (oblikovanje zvuka), Sanja Lasić (glazbena korepetitorica) i Ivana Ljepotica (inspicijentica - šaptačica).