JAKOVČIĆ U BARIJU

Potreban cjelovit kulturni 'master plan' za Sredozemlje

Ivan Jakovčić

Ivan Jakovčić

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Na trećem plenarnom zasjedanju asocijacije ARLEM - Skupštine regionalnih i lokalnih vlasti Euro-Mediterana, održanom u talijanskom Bariju, župan Istarske županije Ivan Jakovčić održao je govor o očuvanju i valorizaciji mediteranske kulturne baštine

Kako je priopćeno iz Kabineta župana, Ivan Jakovčić je tom prilikom naglasio važnost održivog turizma, osobito za gospodarski razvoj i cjelovitu valorizaciju kulturne baštine.

Također, istaknuo je potrebu boljeg prožimanja kultura, zemalja i njihove baštine među zemljama Mediterana, ali i nedostatak sredstava na lokalnoj i regionalnoj razini te potrebu uključivanja europskih institucija u stvaranje cjelovitog kulturnog 'master plana' za obje obale Sredozemlja.

Na raspravi je posebno naglašen problem zaštite kulturne baštine u zonama konflikta kojih, nažalost, na Mediteranu i dalje ima mnogo.

Skupština lokalnih i regionalnih vlasti Euro-Mediterana poslala je iz Barija jasnu poruku o potrebi očuvanja civilizacijske svjetske baštine na Mediteranu u zonama konflikta, navodi se u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi