BEČKI MEĐUNARODNI FESTIVAL

Posljednji film Harryja Deana Stantona otvara ovogodišnji Viennale

11.10.2017 u 14:52

Bionic
Reading

Bečki međunarodni filmski festival Viennale 2017. od 19. listopada do 2. studenog prikazuje 300 filmova iz cijelog svijeta, a nudi i posebne filmske programe, retrospektivne predstave, izložbe, predavanja i gostovanja poznatih holivudskih zvijezda. Otvara ga film 'Lucky' u kojem je glumio nedavno preminuli Harry Dean Stanton

Najveći austrijski filmski festival Viennale nudi bogat i raznovrstan izbor filmova, pola igranih i pola dokumentarnih.

'Po kvaliteti i kvantiteti bit će to zanimljiva filmska manifestacija na visokoj razini, svečanost filmske produkcije koja se svakako isplati pogledati', rekao je ravnatelj festivala Franz Schwarz.

Posebnost 55. izdanja bit će prikazivanje filmova u izboru austrijskog glumca, dvostrukog oskarovca Christopha Waltza, koji će biti gost festivala. Na programu je nekoliko njegovih filmova koje je snimio u Hollywoodu kao i starijih, koji su producirani u Njemačkoj i Austriji.

Grad Beč godinama s oko milijun eura podupire Viennale koji se održava u suradnji sa Filmskim muzejem i Austrijskim filmskim arhivom.

Ovogodišnji festival otvorit će američki film 'Lucky' američkog redatelja Johna Carroll Lyncha, koji se očekuje na svečanom otvaranju 19 listopada. To je, ujedno, i posljednji film nedavno preminulog glumca Harryja Deana Stantona.

Festival će završiti 2. studenoga filmom 'La Villla' francuskog redatelja Roberta Guediguiana.