KNJIŽARA FRAKTURA

Pokloniti knjigu znači odati nešto o sebi

08.12.2020 u 15:10

Bionic
Reading

Blagdani pred nama svakako su specifični, manje ćemo se posjećivati i družiti uživo, manje ćemo putovati, no sve to nije razlog da sebi i svojim najmilijima ne darujete najosobniji mogući dar, a to je uvijek knjiga

Pokloniti knjigu znači odati nešto o sebi, ali i poznavati drugoga, znati što mu se može svidjeti i što će ga razveseliti. Godina za nama donijela nam je pregršt odličnih naslova, brojne autore čije bi knjige trebalo pročitati i kojima se vrijedi vratiti. Knjige su tu da nas odvedu na daleka putovanja, da nas povedu u pustolovinu, natjeraju nas da razmišljamo i promišljamo svijet oko sebe, da budemo empatičniji, a samim time i sretniji.

  • +5
Fraktura Izvor: Promo fotografije / Autor: Fraktura

U Knjižari Fraktura u Ulici kneza Mislava 17 u Zagrebu, ali i u web-knjižari www.fraktura.hr za vas smo između brojnih knjiga odabrali njih deset koje su obilježile 2020. godinu te deset onih koje ste možda propustili u 2019. godini. Izdvojili smo zabavnu i nostalgičnu priču o odrastanju u Splitu osamdesetih U malu je uša đava Tisje Kljaković Braić, zatim vječnu ljubavnu priču o dvoje mladih, kroz koju se nevjerojatno ocrtava vrijeme nesigurnosti i strahova dvadeset prvog stoljeća, roman Normalni ljudi Sally Rooney, a ako želite istinski književni krimić, napet i napisan da vas vodi u povijest i sadašnjost, a da ne znate tko je ubojica, za vas je Šutnja bijeloga grada Eve Garcíje Sáenz de Urturi. Bjeguni nobelovke Olge Tokarczuk posveta su putovanjima i bjegovima, traganjima za smislom i lutanjima bez cilja. Intimne su i svevremene, humanističke i nadahnjujuće knjige Blizina svega Ante Zlatka Stolice i Ovo vrijeme sada Semezdina Mehmedinovića, a ljubitelji poezije neka urone u bogatstvo jezika u zbirci Divlje i tvoje Olje Savičević Ivančević.

  • +3
Fraktura Izvor: Promo fotografije / Autor: Fraktura

Za vas smo osmislili razne darove – fantastične, napete, pobjedničke, feminističke, klasične, maštovite ili pak darove za milenijalce...

No nemojte da vas naši prijedlozi ograniče; izaberite sami, poslušajte prijedloge naših knjižara, pogledajte preporuke naših urednika ili se sami zaputite u more knjiga i pronađite nešto za sebe u Knjižari Fraktura, Ulica Kneza Mislava 17, ili na www.fraktura.hr. Sve ćemo vam darove besplatno umotati u unikatne ukrasne blagdanske papire koje su izradili hrvatski likovni umjetnici Ivana Jurić, Tomislav Buntak i Mislav Lešić.

Vesele i sretne blagdane želi vam Fraktura – najbolje mjesto za najbolje darove.